Spaarbankboekjes als deze zijn nog volop in omloop in Nederland. Deze behoort bij een spaarrekening die de opa en oma van Marlijn Salakay in de jaren 80 voor hun kleindochter openden.
Volledig scherm
PREMIUM
Spaarbankboekjes als deze zijn nog volop in omloop in Nederland. Deze behoort bij een spaarrekening die de opa en oma van Marlijn Salakay in de jaren 80 voor hun kleindochter openden. © Foto Freddy Schinkel

Waar zijn toch die 70.000 spaarbankboekjes van de voormalige Postbank gebleven?

Gemiddeld vijf keer per week komen er bij ING aanvragen binnen om een gevonden spaarbankboekje van de voormalige Postbank te verzilveren. Naar schatting zijn er nog zo'n 70.000 boekjes in omloop van de bank die in 2009 fuseerde met ING en onder die naam verderging.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”