Volledig scherm
© ANP

Waardering voor Van der Steur keldert

Minister van Justitie en Veiligheid Ard van der Steur staat er niet zo goed meer op bij de kiezer. De waardering voor de VVD-bewindsman kelderde van een 5,2 in november naar een 4,2 nu, blijkt uit de Politieke Barometer van onderzoeksbureau Ipsos.

Van der Steur kwam de afgelopen maanden door enkele heikele kwesties in opspraak, zoals de zaak rond de MH17-lezing van patholoog-anatoom George Maat.

De waardering voor het gehele kabinet is gelijk gebleven. Nog steeds geeft het publiek Rutte II met een vijfje een krappe onvoldoende. 

Klaver
Van de fractieleiders in de Tweede Kamer scoort Jesse Klaver van GroenLinks het beste. Zijn rapportcijfer steeg van 6 naar 6,3. Onder aan de lijst bungelt Henk Krol (50Plus), die niet hoger komt dan een 4,1. Geert Wilders (PVV) staat daar net boven: een 4,3.

Zetelverdeling
Wat betreft de virtuele zetelverdeling is er sinds de laatste peiling van 17 december weinig veranderd. De PVV zou bij verkiezingen uitkomen op 32 zetels, twee meer dan in december. De VVD levert er een in en staat nu op 26 Kamerzetels. Coalitiegenoot PvdA staat stabiel op dertien zetels.