Foto ter illustratie. Bewoner van verpleeghuis loopt met rollator op gang.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Bewoner van verpleeghuis loopt met rollator op gang. © ANP

Waarom er in onze tijd geen ‘groen gedoe’ was

CorrectieExcuus. Onderstaande ingezonden brief stond donderdag in de krant en sindsdien ook online. Wij gingen er van uit dat dit een spontane, goed geformuleerde hartenkreet was van een lezer. Goed geformuleerd is het zeker, maar spontaan allang niet meer. Het blijkt te gaan om een tekst die op facebook al jaren circuleert, met steeds andere auteurs. We bieden onze excuses aan aan de origine auteur van dit verhaal - wie dat ook is - en danken de lezers die ons hier op hebben gewezen.

We laten de tekst hier staan omdat deze link inmiddels al veel is gedeeld, en de bezoeker anders geen idee heeft waarover deze correctie gaat.

Hans Nijenhuis
Hoofdredacteur AD

  1. Containerschepen gewild doelwit van drugskartels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’
    PREMIUM

    Container­sche­pen gewild doelwit van drugskar­tels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’

    De politie verwijt de multinationals achter de enorme containerschepen weg te kijken voor hun rol in de wereldwijde cokehandel. Criminelen betalen makkelijk anderhalve ton voor informatie over hun containers met coke. Of ze vragen de bemanning van dergelijke schepen om voor aankomst in de haven drugs overboord te slingeren. Scheepvaartbedrijven zijn een gewild doelwit voor drugskartels.