Verslaggever Eefje Oomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Eefje Oomen. © Joost Hoving

Waarom ik die vervloekte avondklok wél ga missen

COLUMNHéél Nederland in hoerastemming omdat die vermaledijde avondklok er vandaag na vier maanden eindelijk af is. Heel Nederland... behalve verslaggever Eefje Oomen dan. Zij ging er net lekker op.

21 reacties

 • Wim Boertjes

  2 jaar geleden
  Voor mij was het als moeder van puberzonen ook heerlijk rustig als iedereen op tijd thuis was! Niet meer tot diep in de nacht onrustig wachten tot je een sleutel in de deur hoort draaien. Jacqueline
 • Y. Wagemans

  2 jaar geleden
  Blij dat we van die rot klok af zijn. Het is echt niet aan Rutte en co om te beslissen hoe laat ik thuis kom. Nu niet, nooit niet. Overigens heeft niemand mij kunnen uitleggen hoe het helpt om corona te bestrijden als ik om 2100 uur thuis ben of om 2300 uur. En al die mensen die de klok gaan missen wat een sentimentele flauwekul.
 • Toby Louwen

  2 jaar geleden
  Of de avondklok impact op het eigen persoonlijke leven is hoogst subjectief. Voor de meesten, in de koudste maanden van het jaar, waarschijnlijk weinig tot niets. Maar vergeet niet dat er nu een precedent is gezet, waarbij het volk van een land dat prat gaat op zijn vrije samenleving met slechts een ministeriële pennenstreek huisarrest kan en mag krijgen. Al jaren wijzen we veroordelende vingers naar landen waar dit gemeengoed is. Goed om ons dat wel te blijven realiseren.
 • Kitty Oostdam

  2 jaar geleden
  Heerlijk, die avondklok, ik ging ‘s avonds toch al zelden de deur uit, alleen soms om de hond uit te laten. Het was zo lekker rustig buiten, geen gegil en geschreeuw van hangjeugd in het park tegenover ons, geen oorverdovende herrie van brommeruitlaten zonder knalpot, geen herrie van langsrazende, opgevoerde auto’s!
 • E. Brink

  2 jaar geleden
  voor mij maakt het niet veel uit. Avondklok of geen avondklok ik ben in de avond vaak thuis, ik heb een kind die dan in bed ligt dus ga ik de deur niet uit. Ik vond het winkelen op afspraak veel vervelender. Heb ik iets nodig moet ik 4 uur wachten tot ik het kan halen. Maar ik kan me voorstellen dat mensen de avondklok als 'opgesloten' ervaren. Mijn man en ik moesten ook wel lachen toen hij een avond naar een vriend ging dat ik met het vingertje omhoog grapte wel om 10 uur thuis he