Lege schappen door blokkades van distributiecentra van supermarkten.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege schappen door blokkades van distributiecentra van supermarkten. © Lucien Baard

Waarom kampen supers al met lege schappen na anderhalve dag boerenblokkades?

Ook vandaag weer blokkeren boeren verschillende distributiecentra van supermarkten. In sommige filialen zal dat voor lege schappen zorgen. Moeten we gaan hamsteren? En andere prangende vragen.

46 reacties

 • Paul Wijnants

  1 maand geleden
  Als de koopkracht nog een klein beetje daalt dan is een leeg schap geen enkel probleem meer.
 • B. Jansma

  1 maand geleden
  Boeren? Tuig, tuig, tuig!
 • J Zeeman

  1 maand geleden
  @Hans Otter: Een paar problemen met deze stelling. 1. Die stalletjes bij de boerderijen zijn gesloten denk ik want die lui staan op de snelweg of voor een distributie centrum. 2. Iemand is slecht ter been en kan niet zover lopen. 3. Met een auto kom je er ook niet want het verkeer staat door die blokkades vast. Nee, zo eenvoudig is het niet. En bovendien: waarom zou ik bij een boer gaan kopen als diezelfde boer de boel op stelten zet zodat ik te laat op rouwbezoek ben?
 • M. .Kok

  1 maand geleden
  Persoonlijk denk ik niet dat alle schuld naar de boeren moet gaan. Voor die demonstraties waren er al lege schappen. Veel supermarkten liggen in conflict met hun leveranciers . Vanwege de vele prijs verhogingen. Die ze niet kunnen verkopen aan hun klanten. Dus de boeren alle schuld geven. Is in dit geval misplaatst . En niet helemaal terecht. Is mijn mening. Andere mening . Prima.😀
 • Hans Otter

  1 maand geleden
  Mensen er zijn diverse boeren die de producten aan huis verkopen. Melk groente en vlees. Dus er is een oplossing. Boeren ga gewoon door mijn steun heb je.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’