Ongeloof bij agenten: er werd bij de Coolsingelrellen onder andere een politieauto in brand gestoken.
Volledig scherm
Ongeloof bij agenten: er werd bij de Coolsingelrellen onder andere een politieauto in brand gestoken. © Jeffrey Groeneweg

Waarom politie geamputeerde ‘Coolsingelvinger’ in beslag neemt

De veelbesproken ‘Coolsingelvinger’ kan volgens forensisch deskundige Sonja Veldthuis een rol gaan spelen in een strafzaak. Veldthuis vindt het dan ook niet vreemd dat de politie het geamputeerde ledemaat, dat inmiddels symbool staat voor de excessen tijdens de Rotterdamse relnacht van 19 november, in beslag heeft genomen en naar het forensisch lab heeft gestuurd.

9 reacties

 • ANN LIMBOS

  5 maanden geleden
  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie mist een vingertje aan de hand ✋ ?
 • Fons Verfokken

  5 maanden geleden
  Ik zou toch een vinger aan de pols houden en ben zeer benieuwd wat dit gaat uitwijzen.
 • van Dijk

  5 maanden geleden
  Het gaat ook niet over het detail van de vinger, maar om degene van wie hij is, deze heeft meegedaan aan de rellen en moet dus worden opgepakt.
 • michael bakker

  5 maanden geleden
  De binnenstad werd afgebroken. Politie, brandweer en ambulancemedewerkers moesten rennen voor hun leven. Maar Sonja Veldthuis verbaast zich dat niemand zich bekommert om een vinger. Is zij wel van deze wereld?
 • Woody van Essen

  5 maanden geleden
  Ik zou niet te snel met de vinger wijzen 🤣
 1. Derde verdachte rellen liep ‘juichend en lachend’ over Coolsingel, drie maanden cel in
  snelrecht

  Derde verdachte rellen liep ‘juichend en lachend’ over Coolsingel, drie maanden cel in

  De derde stenengooier van de Coolsingelrellen is vanmiddag veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. Ook mag de 30-jarige Krimpenaar een jaar niet in het centrum komen. ,,Lachend en juichend liep hij over de Coolsingel, tussen de brandende auto's’’, aldus de officier van justitie, die een hogere straf eiste. ,,Nee, die stak hij niet aan, maar hij is onderdeel van het geweld geweest door stenen te gooien.’’