De politie doet onderzoek, kort na het ongeluk in november vorig jaar waarbij een motoragent in botsing kwam met twee fietsers. De man reed op het fietspad, tegen de rijrichting in.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek, kort na het ongeluk in november vorig jaar waarbij een motoragent in botsing kwam met twee fietsers. De man reed op het fietspad, tegen de rijrichting in. © theo kock persfotografie

Waarom reed motoragent die scholieren schepte tegen het verkeer in op het fietspad? ‘Ik deed mijn werk’

Waarom rijdt een politieman onder diensttijd met zijn motor over het fietspad, tegen het verkeer in? ,,Ik deed mijn werk", verklaarde de motoragent maandag bij de rechtbank in Arnhem. Daar stond hij terecht voor het aanrijden van twee scholieren in Babberich. 

  1. Cultuuromslag bij studentenverenigingen: ‘Iedereen is er in ieder geval heel erg mee bezig’
    PREMIUM
    Met video

    Cultuurom­slag bij studenten­ver­e­ni­gin­gen: ‘Iedereen is er in ieder geval heel erg mee bezig’

    De introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen, de KEI-week, is dit jaar weer als vanouds drukbezocht. Corona speelt het onderwijs en verenigingsleven voor het eerst in jaren helemaal geen parten. Sowieso lijkt er een nieuwe wind te waaien door de noordelijke stad. Want de veelbesproken studentenverenigingen zeggen druk te zijn met een cultuuromslag naar een veilige omgeving voor iedereen.