Jongeren leggen bloemen op Mallorca voor de overleden Carlo op de plek waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren leggen bloemen op Mallorca voor de overleden Carlo op de plek waar hij werd aangevallen. © DPG

Waarom verdachten van doodschoppen Carlo (27) op Mallorca nog steeds vrij rondlopen

Vijf vragenSpanje draagt het onderzoek naar de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca over aan Nederland. Tot tevredenheid van de negen verdachten uit het Gooi, want zo belanden zij niet in een Spaanse cel. Worden ze nu beloond voor hun vlucht naar Nederland? En vier andere vragen over deze zaak. 

119 reacties

 • Kor Terleth

  1 jaar geleden
  De politie kan toch zeer eenvoudig de namen te weten komen door bij de luchtvaartmij. de namen op te vragen van diegenen die hun ticket hebben vervroegd op die bewuste dag. Simpeler kan het niet en dan die gastjes maar eens goed aan de tand voelen ,kunnen ze een poosje bibberen
 • W.A. Groenendijk

  1 jaar geleden
  Gebhard: Dat afstemmen van de verklaringen konden ze doen op weg naar het vliegveld, in de vertrekhal en in het vliegtuig zelf. Als je dan nog niks hebt kunnen afspreken... De molens malen langzaam, maar als je eenmaal met je hand tussen de stenen zit, loop je het risico dat de rest van je lichaam ook naar binnen wordt getrokken. Deze aso's kunnen zich beter melden, soms duurt het jaren voor een politie onderzoek is afgerond, maar afgerond wordt het. Als advocaat zou ik dat wel adviseren
 • W.A. Groenendijk

  1 jaar geleden
  Er zijn heel wat commentaren op het OM en ja, soms gaat het niet zoals je wilt. Maar er zijn restricties in het Wetboek van Strafvordering. Zo mag een verdachte maar 1 keer worden aangehouden voor hetzelfde feit. Dan lijkt het verstandig de bewijslast zo zwaar mogelijk te maken voor tot aanhouding over te gaan. Niemand is gebaat bij het invrijheidstellen van dit bagger door de RC bij gebrek aan bewijs of vormfouten. En een publieke heksenjacht kan leiden tot een lagere straf.
 • Gebhard

  1 jaar geleden
  Op het moment, dat het OM wist wie de daders waren. Hadden de verdachten tegelijk aangehouden moeten worden en afzonderlijk van elkaar gehouden worden. Nu is hun verhaal eenduidig. Het OM wist meteen wie en waar de verdachten woonden. Lijst met identiteit bekend, via verhuur bedrijf en instanties. Nou ja, gelukkig sta ik niet meer verbaasd te kijken van het gestuntel bij de justitie. Je raakt er aan gewend. De ouders van het slachtoffer NIET !!
 • Auke Brem

  1 jaar geleden
  Die gasten zijn toch goed te traceren, de boeking van de Vila die zij huurden staat toch op hun naam, bovendien zijn er toch de gegevens van van de terugvlucht na te zien. Nu kunnen ze verklaringen op elkaar afstemmen en de gegevens uit hun mobieltjes wissen. Gewoon allen vast zetten in het belang van het onderzoek!
 1. Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, geschreeuwd’
  PREMIUM
  soest

  Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, ge­schreeuwd’

  Ontvoerd worden door je vader, 31 uur plankgas rijden naar Bulgarije en vervolgens daar, in een volstrekt onbekend land, worden opgevangen door mensen die jouw taal niet spreken. Niemand zal ooit kunnen bevatten wat Melisa (11) uit Soest vorige maand meemaakte. Ook Jorica niet, haar moeder die nog altijd vol vragen zit. ,,Ze is nu veilig bij ons, maar de angst is groter dan ooit.”