Dik dun illustratie voor Ad magazine
Volledig scherm
PREMIUM
Dik dun illustratie voor Ad magazine © Anne Stalinski

Waarom wordt de één wel dik en de ander niet

GezondheidOnuitstáánbaar, die vriendin die blijft grazen zonder aan te vlezen. Biochemicus Sylvia Tara - zelf chronisch jojo’er - legt uit in haar boek waarom de één wel dik wordt en de ander nu eenmaal niet.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 1. LIVE | Oranjefans lang in de rij voor coronatest, honderden boetes bij illegale feesten
  coronavirus

  LIVE | Oranjefans lang in de rij voor coronatest, honderden boetes bij illegale feesten

  De politie heeft dit weekend op verschillende plekken ingegrepen bij illegale feesten. Onder meer in Deventer, Tilburg en Teteringen waren honderden feestgangers bij elkaar gekomen. Rusland kampt met een snelle toename van het aantal coronabesmettingen. Om dat in te dammen heeft de burgemeester van Moskou alle inwoners een week vakantie gegeven. De topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus wil dat binnen een jaar zeker 70 procent van de wereldbevolking is gevaccineerd. Daarvoor roept hij de hulp in van de G7. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog. Het vorige liveblog tref je hier.