Wachttijd rijexamen naar 20 weken, CBR overweegt ‘paardenmiddel’ ophogen examenleeftijd

VideoHet Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen luidt de noodklok over de razendsnel stijgende wachttijden voor het praktijkexamen. Zonder noodmaatregelen dreigt de wachttijd tot de zomer naar 20 weken op te lopen.

5 reacties

 • Wazhmah Zahir

  11 maanden geleden
  W.zahir Ik ben door lange tijd in cbr gezakt in ok mij theorie ofgelopen en cbr kijk alleen voor hun zelf net voor menssen cbr moet ander oplossing hebben voor menssen
 • J. Albers

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat D66~er Pechtold dat klusje zo even zou klaren. In de kamer toch bewezen dat hij een probleem oplosser was. Of niet? Wat is dat toch met die ambtenaren die denken dat ze de echte wereld kennen. Die echte wereld is toch net even anders als het speeltuintje in Den Haag. Daar kun je van alles roepen en doen a als of je de grote mensen wereld kent. En met zulke figuren zit de 2e kamer vol.
 • C Lohman

  1 jaar geleden
  Al eerder is gesproken over het verhogen van de leeftijd (terug) naar 18 jaar. Waarom wordt dit niet gedaan? Het is leuk dat jongeren eerder kunnen beginnen, mits dat mogelijk is, maar als de wachttijd nu zo oploopt dat zelfs de geldigheid vh theorieexamen vervalt en mensen (door deze vertragingen) extreem lang over het hele traject doen, dan is dat toch een snelle winst lijkt mij?? Scholieren onder de 18 hebben een auto helemaal nog niet nodig! Dus per direct die leeftijd omhoog!!
 • ineke koppelman-meijerink

  1 jaar geleden
  Wordt de geldigheid van het theorie examen nu ook verlengd?
 • Kees Herrijgers

  1 jaar geleden
  Ik heb ook gesolliciteerd als rijexaminator. Ik heb 35 jaar ervaring als examinator op het gebied van mobiele hijskranen en allerhande overige machines ingericht om te kunnen hijsen, dus aan ervaring geen gebrek. Tijdens de sollicitatie bij het cbr wordt je afgewezen omdat je jezelf niet zou kunnen inleven in de situatie van een kroegbaas die je, in een rollenspel, een zware sanctie moet opleggen vanwege het niet naleven van de regels. Beetje jammer en niets te doen met examineren.