Voor het uitvoeren van de keelneustest is verschillend testmateriaal nodig, daaraan is een wereldwijd tekort. Om te voorkomen dat de wachttijden oplopen moeten labs materialen af gaan staan aan regio's met veel besmettingen, zoals Amsterdam.
Volledig scherm
Voor het uitvoeren van de keelneustest is verschillend testmateriaal nodig, daaraan is een wereldwijd tekort. Om te voorkomen dat de wachttijden oplopen moeten labs materialen af gaan staan aan regio's met veel besmettingen, zoals Amsterdam. © Erik van 't Woud

Wachttijden coronatests lopen op door enorme vraag

De vraag naar coronatests groeit momenteel harder dan de beschikbare capaciteit toelaat. Wachttijden lopen daardoor op. Daarom moeten laboratoria een deel van hun testmateriaal en labcapaciteit afstaan aan regio's waar veel besmettingen zijn, zoals Amsterdam.

  1. Reacties op het opstappen van ministers: ‘Rutte zou af moeten zien van het leiden van een nieuw kabinet’
    22

    Reacties op het opstappen van ministers: ‘Rutte zou af moeten zien van het leiden van een nieuw kabinet’

    ‘Het zou Kaag heel erg sieren om of helemaal uit de politiek te verdwijnen’ en ‘Elektriciteit opwekken met windturbines en zonnepanelen is een druppel op een gloeiende plaat’, dit zijn enkele van de onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder staan alle brieven die in de krant van maandag 20 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.