Jaarlijks worden de Waddeneilanden door vele toeristen bezocht.
Volledig scherm
Jaarlijks worden de Waddeneilanden door vele toeristen bezocht. © ANP

Waddeneilanden op reislijst New York Times

Vliegtickets naar tropische oorden zijn niet nodig dit jaar, meldt The New York Times. De Waddeneilanden zijn volgens de Amerikaanse krant een must see in 2019. 

De marketingorganisatie van Friesland is in opperbeste stemming, omdat The New York Times de Waddeneilanden op plaats dertig heeft gezet op de lijst ‘52 plaatsen om naartoe te gaan in 2019'. De grote Amerikaanse krant is onder meer enthousiast over het duurzame toerisme en de grote biodiversiteit van de Waddenzee. De Nederlandse Waddeneilanden delen die plek met de Duitse en de Deense eilanden.

Internationaal interessant

Verder noemt de krant Schiermonnikoog en het Nationaal Park Lauwersmeer, op de grens van Friesland en Groningen, als interessante bestemmingen. Hoewel het stukje over de ‘Frisian Islands’ niet heel uitgebreid is, noemt marketingorganisatie Merk Fryslân de vermelding ‘een geweldige kans om de Friese Waddeneilanden breed internationaal te positioneren als interessante toeristische bestemming’. 

Wat de krant ook positief stemt zijn de bijzondere overnachtingsmogelijkheden die worden geboden door Beleef Lauwersoog. ,,Nederlandse kampeerterreinen zoals Beleef Lauwersoog bieden verschillende overnachtingsmogelijkheden aan, zoals slapen in tonvormige 'kampeerpods’ en in oeverwoningen.” De organisatie meldt verder dat de plaats op de lijst te danken is aan een eerdere persreis die door Marketing Groningen en NBTC Holland Marketing was georganiseerd.

Op de eerste plaats van de lijst staat Puerto Rico, gevolgd door Hampi in India en Santa Barbara in Californië.

Terugkerende favoriet

Het is niet de eerste keer dat Schiermonnikoog opvalt bij de Amerikaanse media. In 2014 stond het eiland al aangeschreven als landelijk toevluchtsoord door New York Travel Mag. ,,Technisch gezien een nationaal park waar slechts een klein aantal van de bewoners voertuigen mogen gebruiken.” Het is er 's nachts goed sterren kijken, want het enige lichtpunt is de rode vuurtoren. Maar het eiland wordt afgeraden aan nachtbrakers. ,,De meeste restaurants sluiten om negen uur. Voor de echte nachtbrakers is het nabijgelegen Texel een optie.”