Volledig scherm
PREMIUM
© Vijselaar en Sixma

Wanneer beleggen een gokje wordt

Voor beleggers die het avontuur niet schuwen, zijn er genoeg producten om een gokje mee te wagen. Vooral de turbo, waarmee je met een vermenigvuldigingsfactor speculeert op een koersstijging of -daling, is populair. Maar de handel daarin kent meer verliezers dan winnaars. 'Met beleggen heeft het niets te maken.'

Quote

Een dag later was ik vrijwel al mijn geld kwijt

Wessel (21)

Dat moet ik maar eens met echt geld gaan proberen, denkt de 21-jarige Wessel als hij door de handel in turbo’s razendsnel de top 10 van een fictief beursspel binnenstormt. Dus zet de thuisbelegger 700 euro van zijn spaargeld in op een AEX turbo long bij de ING. De gok betaalt zich uit, want de koers schiet door het dak en binnen een dag verdient hij 1.400 euro.

Wessel waant zich door zijn eerste beurssucces een echte belegger. ,,Nu snap ik het, dacht ik. Om vervolgens mijn winst in een nieuwe turbo te steken.’’ Maar dat pakt anders uit dan gehoopt. De onderliggende waarde zakt diep weg en hij moet toekijken hoe zijn eerder behaalde winst binnen no time verdampt.

Hij schrikt van het verlies, maar stapt tegen beter weten in toch niet uit. Wessel: ,,Natuurlijk had ik moeten stoppen, maar mijn trots zat in de weg. Ik had nota bene iedereen al over mijn eerdere succes verteld.’’

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”