Saskia Noort
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort © Shutterstock

Wanneer je een huishouden hebt, heb je mazzel

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week vraagt ze zich af hoe vriendschappen en liefde passen in ‘het nieuwe normaal’. ‘Alsof verliefden of supergeilen zich iets aantrekken van regels’.

Wanneer je een huishouden hebt, heb je mazzel. Dan mag je met maximaal vier personen aan een tafeltje op het terras zonder de anderhalve meter in acht te nemen, boven op elkaar op de bank hangen, samen op vakantie in eigen land en seks hebben met de andere persoon in je huishouden. De vraag is natuurlijk ook in hoeverre het nog uit te houden is in het huishouden na drie maanden, maar dat terzijde.

Wat ik me afvraag: wat precies valt er onder ‘huishouden’? Is dat slechts de hoeksteen van de samenleving, twee ouders en een stuk of wat thuiswonende kinderen? Moet je, als de boa’s komen, kunnen aantonen dat je op hetzelfde adres woont, dezelfde achternaam hebt, je dna laten testen? 

  1. LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettin­gen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.