Saskia Noort
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort © Shutterstock

Wanneer je een huishouden hebt, heb je mazzel

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week vraagt ze zich af hoe vriendschappen en liefde passen in ‘het nieuwe normaal’. ‘Alsof verliefden of supergeilen zich iets aantrekken van regels’.

Wanneer je een huishouden hebt, heb je mazzel. Dan mag je met maximaal vier personen aan een tafeltje op het terras zonder de anderhalve meter in acht te nemen, boven op elkaar op de bank hangen, samen op vakantie in eigen land en seks hebben met de andere persoon in je huishouden. De vraag is natuurlijk ook in hoeverre het nog uit te houden is in het huishouden na drie maanden, maar dat terzijde.

Wat ik me afvraag: wat precies valt er onder ‘huishouden’? Is dat slechts de hoeksteen van de samenleving, twee ouders en een stuk of wat thuiswonende kinderen? Moet je, als de boa’s komen, kunnen aantonen dat je op hetzelfde adres woont, dezelfde achternaam hebt, je dna laten testen? 

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”