Volledig scherm
f © Politie Eindhoven

Wapenarsenaal ontdekt in opslagbox Eindhoven

In een opslagbox in Eindhoven heeft de politie een partij vuurwapens gevonden. Het gaat om vijf handvuurwapens, drie automatische wapens, een riotgun, een geweer, geluiddempers en een grote hoeveelheid munitie. Ook lagen er twee slagwapens en pepperspray. De huurder van de box, een 45-jarige Eindhovenaar, is aangehouden.

De doorzoeking volgde op de ontdekking in juli van een drugslab in een Eindhovense woonwijk. In verband daarmee waren al twee mensen aangehouden. De politie onderzoekt waar de wapens vandaan komen en of ze ooit zijn gebruikt bij misdrijven. De aangehouden man wordt morgen voorgeleid.

Xtc-pillen


De Eindhovenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. In de woning werden ruim 200.000 xtc-pillen gevonden. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit en wapenhandel. De aangetroffen wapens en munitie zijn in beslag genomen. Specialisten van de politie onderzoeken of de wapens mogelijk zijn gebruikt bij andere misdrijven. De woning waarin het lab werd ontdekt, is voor de duur van een jaar gesloten.

Volledig scherm
© Politie Eindhoven
Volledig scherm
© politie eindhoven
Volledig scherm
© Politie Eindhoven
Volledig scherm
© Politie Eindhoven