Strandgangers zoeken verkoeling op het strand bij Wijk aan Zee. ANP REMKO DE WAAL
Volledig scherm
Strandgangers zoeken verkoeling op het strand bij Wijk aan Zee. ANP REMKO DE WAAL © ANP

Warmste 14 augustus ooit gemeten is voorlopig laatste tropische dag, maar hittegolf nog niet voorbij

updateGoed nieuws voor wie naar verkoeling snakt: buien komen onze kant op. Vandaag is nog even doorbijten, maar daarna wordt het langzaamaan koeler in Nederland. Al is na morgen de hittegolf nog niet op zijn einde. 

7 reacties

 • Ivanka van der Reest

  2 maanden geleden
  Ik heb liever zoals de afgelopen dagen dan de komende dagen, zal komende dagen wel weer benauwd worden, dat is altijd voordat de temperaturen weer dalen. Ik hou van warmte en aan vitamine D momenteel geen gebrek. Maar als het benauwd is kan ik met mijn astma niet tegen. Zweet alleen zoals de afgelopen dagen vind ik niet erg. Genoeg drinken, insmeren, elke dag schone kleren (alleen is wassen dan een dingetje in tijd van water schaarste) en tempo aanpassen, dan geniet ik volop van die warmte.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Ik ben het zat ik slaap tegenwoordig in de middag dan kom je buiten loop je tegen een muur van hitte aan niks aan!
 • yvonne witviet

  2 maanden geleden
  Warm is niet goed koud ook niet maar dit is extreem en we zullen het ermee moeten doen
 • Carla Schaap

  2 maanden geleden
  Ik kan niet wachten tot het koeler wordt! Sinds een jaar of 20 kan ik slecht tegen warmte. Ik voel me doodmoe en mijn hele lijf lijkt wel opgezwollen en (te) warm. Ik krijg drukkende hoofdpijn en mijn gezicht loopt paarsrood aan. In de zon word ik duizelig. Soms zelfs zo erg dat ik er misselijk van word en sterretjes zie. Het enige wat verkoeling brengt is een lauwe douche. En dan drink ik met gemak 2 pakken Barleduc op. Ik ben echt jaloers op de mensen die met dit weer naar buiten kunnen.
 • M. Teevens

  2 maanden geleden
  Yessss, ik heb deze dagen afgeteld. Wordt weer tijd voor normale temperaturen, gewoon een dag bewolking en wat regen. Niet hele dagen alles dicht en de ventilatoren aan. Gewoon naar buiten kunnen en geen warme lucht happen.