Volledig scherm
Screenshot uit de tv-uitzending van Hidde Bergman. © Opsporing Verzocht

Was hardloper Hidde willekeurig doelwit? ‘Hij had geen vijanden’

De politie in Groningen houdt er sterk rekening mee dat de doodgestoken hardloper Hidde Bergman een willekeurig doelwit was. ,,Hij had geen vijanden.” Getuigen worden opnieuw opgeroepen zich te melden. 

De 27-jarige Hidde Bergman werd vorige week dinsdagavond na zevenen neergestoken bij het Jaagpad, achter een sportcentrum in Groningen. Bergman was daar aan het joggen. 

Vlak na het incident werd het signalement van de mogelijke dader verstuurd via Burgernet. Het gaat om een man met een getint uiterlijk, tussen de twintig en dertig jaar oud en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg een donker trainingspak en een donker petje. 

Sportief en geliefd

In het tv-programma Opsporing Verzocht deelde de politie vanavond opnieuw de compositietekening. Een woordvoerder: ,,Hidde stond bekend als sportief en geliefd. We hebben geen enkel idee wat het motief kan zijn geweest. Voor zover bekend had hij geen vijanden. Dat zou ook kunnen betekenen dat het om een willekeurige aanval gaat.”  

Volledig scherm
De politie verspreidde een compositietekening van de verdachte van de dodelijke steekpartij op het Jaagpad in Groningen. © Politie

In de omgeving werd vol afschuw gereageerd op de moord. Omdat er geen verdachte is gepakt, durft niet iedereen meer alleen over straat in het gebied. 
Een moeder bracht vrijdag haar studerende dochter met de auto naar school: ,,Ze durfde niet op de fiets te gaan. Een moord is altijd gruwelijk, maar als de dader het slachtoffer niet kent, dan kun jij de volgende zijn. Daarom is zo’n moord voor andere mensen heel eng.’’

Volledig scherm
De politiehelikopter onderzocht de plek van de steekpartij. © ProNews