Robin Utrecht
Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Utrecht

Wat gaan we doen aan klimaatverandering? Het is één grote atoombom

columnLale Gül (23) is auteur van de bestsellerroman Ik ga leven en studeert af op Multatuli aan de VU. Ze vervangt tijdelijk columniste Saskia Noort en schrijft over nieuws dat haar raakt. 

46 reacties

 • Bieton Bunker

  3 dagen geleden
  Die familieleden hadden klimaatneutraler langdurig zeilend naar hun overzomerplaats moeten reizen om niet verder bij te dragen aan de globale opwarming. Dat is een van de consequenties als men meent dat menselijk handelen de oorzaak is van de huidige klimaatverandering en er daadwerkelijk actie tegen moet worden genomen. De opwarming is dan immers het resultaat van de som van alle opwarming veroorzakende activiteiten van alle individuen sedert het begin van de industrialisatie. J. Polleke
 • Juan Delapenja

  4 dagen geleden
  Er is maar 1 echte reële oplossing.... MINDER MENSEN
 • Anoniem

  4 dagen geleden
  Jim Collins. Mogelijke oplossingen: aantal koeien en varkens flink verminderen. Stoppen met verwarmde/verlichte broeikassen. Bossen planten. Staal-, chemie-, olieindustrie weg. Kolencentrales sluiten. Rekeningrijden invoeren. Zonnepaneel salderingsregeling niet afschaffen. Energieneutraal investeringen subsideren. Zonne- en windmolenparken stimuleren. Houtkachels verbieden. Niet echt moeilijk, maar Nederland wil dat allemaal niet.
 • Anoniem

  5 dagen geleden
  Hans Laats. @ Alma er zijn bevolkings groepen die, vooral de man (-nen) die van de 1 naar de andere bouwen gaat en zijn ook gelovigen die meerdere vrouwen mogen hebben en zodoende meer kinderen genereren voor hun status en idealen. Helaas is er geen wet die dit, bij die groep een halt toe roept. Het "Westen" kan hard roepen minder " kinderen" maar helaas is het cultuur. De bevolking in China is meer dan 1 miljard 😲dus waar praten we over.
 • Chris Eskes

  5 dagen geleden
  Het klimaat is veranderlijk zo is al vele eeuwen bewezen maar het is voor het eerst dat een deel van de mensheid de arrogantie heeft te denken dat ze daar iets aan kunnen veranderen. Klimaat en milieu fanatici dringen hun onbewezen aannames op aan iedereen en doen het voorkomen alsof we via allerhande vergaande maatregelen een soort thermostaat in handen hebben. Was het maar zo eenvoudig. Aanpassen is echter de enige remedie.