Debby Gerritsen
Volledig scherm
Debby Gerritsen © Kee@Kee

Wat gebeurt er met Afghaanse meisjes en vrouwen als de wereld straks helemaal niks meer van ze ziet?

ColumnDebby Gerritsen kijkt met een vrouwelijke bril naar de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

34 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Ik zou hier in Nederland je niet overal mee bemoeien.We hebben hier problemen zat,toch!!
 • Bikker

  1 jaar geleden
  Als ze daar veranderingen willen, zullen ze het toch gewoon zelf moeten doen. De situatie zoals het daar is zullen ook wij gewoon moeten respecteren, of je het nu leuk vind of niet. Het is hun cultuur, en zolang ze anderen landen er niet lastig mee vallen moeten ze maar doen wat ze willen daar. Want als je zonder voorwaarden te stellen ineens vertrekt krijg je een machtsvacuüm die opgevuld word door iets wat je niet onder controle heb.
 • Cor van der Walk

  1 jaar geleden
  Dat de Taliban het daar zo makkelijk overnam is omdat het grootste deel van het volk daar voor de islam en sharia is . Wat wou je doen, bombarderen, jouw rechtsgevoel aan de rest van de wereld opleggen, de hele islamitische wereld opnemen zodat uiteindelijk hier ook de sharia ingevoerd gaat worden ? Elke verandering daar zal uit de mensen zelf moeten komen , de gene met macht en status daar die verandering willen moeten daar strijden en niet hier aan een uitkering infuus gelegen worden .
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. In een streng Islamitisch regiem zoals de Taliban hanteert evenzo de de landen als Pakistan en nog enkele Afrikaanse landen, is de vrouw/ meisjes ondergeschikt aan de man. Die is de baas zowel buiten als binnenshuis en daar veranderd de Westerse wereld totaal niks aan. In hun ogen blijven de Westerse bevolking: Afvalligen en heidenen. Het Westen kan hoog en laag springen, het helpt niet dat is hun cultuur/ gewoonten dus onder drukken van het zwakke geslacht.
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Debby en Nederland :waarom moet de hele wereld onze westerse gewoonte en cultuur http://naleven.Is dat het enige en beste.BEMOEI je er niet mee.En dat geld niet alleen voor afghanistan.Menig land heeft het geprobeerd om dat gebied tehervormen ,wat niet en nooit zal lukken.