Volledig scherm
PREMIUM
© Fotobewerking ADR

Wat hebben goede voornemens voor zin als we er toch met z'n allen aan gaan?

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week schrijft ze over de goede voornemens waarmee we 2020 begonnen. 

Dit wordt een heel nieuw jaar. Helemaal jouw jaar, ik voel het, zeiden ze op 1 januari, de mensen waarmee ik aan tafel zat. Eentje begon over astrologie en dat de wereld zachter zou worden vanwege een planetentransitie en een ander wist zeker dat 2020 mij een ware liefde zou brengen. Ook gingen ze allemaal dry januaryen, stoppen met vlees eten, met de trein op vakantie, lokale groenten eten, minder op hun telefoon kijken, stappen tellen, meer literaire romans lezen, ontspullen, alleen nog maar vintage kleren kopen en beter naar elkaar luisteren. Morgen dan hè, zeiden ze en proostten nog een keer met glazen witte wijn, wachtend op gebraden dieren. 

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.