Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Marco Okhuizen

Wat is er aan de hand met Nederland?

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Quote

In dit geval is het volslagen kolder

Özcan Akyol

Het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg heeft besloten niet langer indianen- en cowboyfeestjes te organiseren, omdat linkse activisten bezwaar hebben aangetekend vanwege het vermeende racistische karakter van dit kinderspektakel.

Er was vorig jaar bovendien aangifte gedaan, nota bene door de actiegroep De Grauwe Eeuw, die eerder bekendheid verwierf nadat de voorman op internet had gefantaseerd over een moordpartij op Sinterklaas – dat was ook al een absurd bericht.

Wat is er aan de hand met Nederland? Het lijkt erop dat een aantal mediagenieke querulanten, een groep van nog geen vijftig man, elke keer weer iets nieuws verzint om tegen te ageren, gedreven door het idee dat bijna alles wat we hier in Nederland doen racistisch is.

In dit geval is het volslagen kolder.

  1. Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    De zogeheten ‘Green Deal’ van de Europese Commissie gaat milieuorganisaties niet ver genoeg. Greenpeace noemt de plannen die Brussel heeft om de EU te verduurzamen onvoldoende en te vaag. Volgens Milieudefensie houdt de commissie nog te veel taboes in stand. ,,Meer CO2-belasting heffen en intussen doorgaan met het uitdelen van tientallen miljarden subsidies voor olie, gas en kolen is dweilen met de kraan wagenwijd open’’, meent directeur Donald Pols.