Volledig scherm
PREMIUM
Monkey Town te Spijkenisse. © Peter de Jong Fotografie

Wat is het geheim van het populaire klimparadijs Monkey Town?

De indoorspeeltuinen van Monkey Town zijn ongekend populair. Ze staan op de zevende plek in de lijst met populairste binnenlandse attracties voor kinderen tussen de vier en achttien jaar - hoger dan bijvoorbeeld Diergaarde Blijdorp of Slagharen. Wat is het geheim van de klim- en klauterparadijzen, waarvan vestigingen als paddenstoelen uit de grond schieten?

Monkey Town is gestegen van plek 20 naar 7 in de tweejaarlijkse lijst met populaire attracties, waarvoor het Amsterdamse bureau Hendrik Beerda Brand Consultancy 800 kinderen interviewde.

Terwijl je voor de meest populaire dagattractie, De Efteling, nog steeds naar Kaatsheuvel moet reizen, zijn de indoorspeelparadijzen van Monkey Town inmiddels bijna overal in Nederland te vinden. Van Bergen op Zoom tot Diemen en van Leeuwarden tot Apeldoorn: met 44 vestigingen in Nederland is er altijd wel een Monkey Town in de buurt.

Sinds 2015 zijn er al 30 vestigingen in Nederland geopend. Het bedrijf begon in 2001 in Amersfoort en dit jaar worden maar liefst vier miljoen bezoekers verwacht. ,,Er is een enorme dichtheid aan indoorspeeltuinen”, vertelt algemeen directeur Joris Naalden van Monkey Town. Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat de markt voor indoorspeeltuinen in Nederland vol is. ,,Er is geen ruimte voor groei. In het buitenland daarentegen is de markt nog lang niet vol. Wij hebben zojuist een Monkey Town in Zürich, Zwitserland geopend. België en Duitsland zullen volgen.” 

  1. Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’
    PREMIUM
    Video

    Ad (79) kan geen kant op in door coronavi­rus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

    Een heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”