Wat is het nut van een boosterprik? Experts beantwoorden jouw vragen over coronavaccins

VIDEOZo'n tien maanden na de start van de vaccinatiecampagne zijn er nog altijd veel vragen over de coronaprik. Vier topspecialisten van het Rotterdamse Erasmus MC gaven vandaag antwoord. 

99 reacties

 • Ivo Mermans

  1 jaar geleden
  Omdat ik (37) van ontspanning hou na 50x een 60 urige werkweek als zelfstandig ondernemer in aug ook de vaccinatie gehaald. Na korte periode kwam er pijn in knieën/vingers. Vd week gediognatiseerd als reumatoïde artritis. Nu wordt het onderzocht of het te maken heeft met het vaccin (als trigger). U kunt dus begrijpen dat de booster not done is....met dit gegeven moet ik mezelf voorbereiden op een jaar zonder pret en werk (horeca)
 • Inge Van den Berg

  1 jaar geleden
  Na 1e en 2e Moderna vaccinatie doodziek geworden van de bijwerkingen ! ; o.a. buikkramp en buikloop ( diarree), misselijk en overgeven, knallende koppijn ( u nog steeds na 5 mnd. !), moe moe moe !, duizelig, wazig zien, door de vaccinaties in totaal ruim 7 kg. afgevallen in amper 4 wk, heb 'n lage weerstand en lage bloeddruk en reumatische artritis, vrees de boosterprik om de bijwerkingen van de 1e 2 vaccinaties, en omdat die bijwerkingen niet over gaan !!!
 • Redacteur

  1 jaar geleden
  Veel dank voor het insturen van je vraag, door de enorme hoeveelheid hebben we een selectie moeten maken en niet alle inzendingen kunnen beantwoorden. Wat nu nog wordt ingestuurd, valt buiten de livestream en wordt niet meer behandeld.
 • C.F. Luijsterburg

  1 jaar geleden
  Het maakt allemaal niet zo veel uit, wat moet dat moet. Het grootste probleem is echter dit kabinet, zij zijn de oorzaak van dit gezwabber. Laten die zo snel mogelijk het veld ruimen dan is de eerste zet gedaan. Als dit niet snel kan dan voorlopig Rutte en De Jonge alvast. Overigens laat de 2e kamer het ook afweten, waarvoor zijn zij gekozen? doe dan ook wat er van jullie verwacht wordt in plaats van fantaseren en speculeren.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Pfizer vervalt eind van de maand november 2021. Is het verstandig om je ermee te laten vaccineren? Ookal ishet misschien nog 3 maanden goed na vervaldatum. Als iemand al vanaf de tienerjaren last heeft van een lage salie, wat zou zo iemand het best kunnen doen of op letten voordat die persoon zich laat vaccineren? Heel wat personen met onderliggende klachten/ziekten, die werden aangemerkt Aks risico groep, hebben zich laten vaccineren. Maar zijn er niet meer, enkele van ze, door die klachten...