Wat is het nut van een boosterprik? Experts beantwoorden jouw vragen over coronavaccins

VIDEOZo'n tien maanden na de start van de vaccinatiecampagne zijn er nog altijd veel vragen over de coronaprik. Vier topspecialisten van het Rotterdamse Erasmus MC gaven vandaag antwoord. 

100 reacties

 • Ivo Mermans

  2 weken geleden
  Omdat ik (37) van ontspanning hou na 50x een 60 urige werkweek als zelfstandig ondernemer in aug ook de vaccinatie gehaald. Na korte periode kwam er pijn in knieën/vingers. Vd week gediognatiseerd als reumatoïde artritis. Nu wordt het onderzocht of het te maken heeft met het vaccin (als trigger). U kunt dus begrijpen dat de booster not done is....met dit gegeven moet ik mezelf voorbereiden op een jaar zonder pret en werk (horeca)
 • Inge van den Van den Berg

  2 maanden geleden
  Na 1e en 2e Moderna vaccinatie doodziek geworden van de bijwerkingen ! ; o.a. buikkramp en buikloop ( diarree), misselijk en overgeven, knallende koppijn ( u nog steeds na 5 mnd. !), moe moe moe !, duizelig, wazig zien, door de vaccinaties in totaal ruim 7 kg. afgevallen in amper 4 wk, heb 'n lage weerstand en lage bloeddruk en reumatische artritis, vrees de boosterprik om de bijwerkingen van de 1e 2 vaccinaties, en omdat die bijwerkingen niet over gaan !!!
 • Marco S. Zelf

  2 maanden geleden
  We gaan misschien naar een jaarlijkse injectie toe, daar zorgen de farmaceuten wel voor. Wat kost een vaccinatie eigenlijk op het gebied van het middel (dus zonder de kosten van de GGD etc)?
 • Redacteur

  2 maanden geleden
  Veel dank voor het insturen van je vraag, door de enorme hoeveelheid hebben we een selectie moeten maken en niet alle inzendingen kunnen beantwoorden. Wat nu nog wordt ingestuurd, valt buiten de livestream en wordt niet meer behandeld.
 • C.F. Luijsterburg

  2 maanden geleden
  Het maakt allemaal niet zo veel uit, wat moet dat moet. Het grootste probleem is echter dit kabinet, zij zijn de oorzaak van dit gezwabber. Laten die zo snel mogelijk het veld ruimen dan is de eerste zet gedaan. Als dit niet snel kan dan voorlopig Rutte en De Jonge alvast. Overigens laat de 2e kamer het ook afweten, waarvoor zijn zij gekozen? doe dan ook wat er van jullie verwacht wordt in plaats van fantaseren en speculeren.