foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © Shutterstock

Wat mag er wel en niet in de pmd-container? 'De chipszak is een geval apart’

Wat is bio-plastic? Wat gooi je wel en niet in de recyclebak? En waarom zijn die groentes in folie gewikkeld? Met oog op de maand ‘Mei Plasticvrij’ geven experts antwoord op de meest prangende vragen.

29 reacties

 • Ina SPLunter

  9 maanden geleden
  Wel erg jammer dat er op de PMD zakken nog steeds staat dat doppen en deksels er op mogen blijven zitten, maar die kunnen beter ingeleverd worden bij een inzamelpunt van bv Blindengeleidehonden of Kika, zo hebben zij er ook nog wat aan en het scheelt ook PMD afval, zie bij ons in de buurt ook, dat heel veel doppen en deksels nog gewoon weggegooid worden, dat is echt jammer en een kleine moeite om ze te verzamelen voor het goede doel
 • Hartman

  9 maanden geleden
  Kan er geen verplichting komen om op AL het verpakkingsmateriaal een logo te zetten met verwijzing naar de juiste kliko? De dubbele zwart/witte pijlen (1/2 cm)voor de glasbak zijn al ingeburgerd. Nog drie erbij; een voor pmd, een voor papier en een voor restafval. Kleine moeite !!! G.J.Hartman
 • Sina Hogeboom

  9 maanden geleden
  Gewoon doen als je denkt is plastic is het plastic waarom moeilijk doen.Dacht je dat iedereen zo netjes daar mee is,wat een gezever!
 • Marcel Breukink

  9 maanden geleden
  Hier bij ons Cruijff court komt elke dag iemand de pestbende opruimen door jongeren achtergelaten. Komt tocht echt door opvoeden. Er hangen afvalbakken. En de industrie veroorzaakt het probleem want die bepalen hoe iets verpakt wordt. Daar kan ik als consument niets aan doen. Het moet van bovenop gelegd worden want de industrie doet het niet uit zichzelf, verpakking aanpassen.
 • Iris de jong

  9 maanden geleden
  De chipszak in elk geval appart? Hier een mooie stikker gehad van de gemeente en onder pmd vermelding staat gewoon chipszak.