Volledig scherm
Netflix. © ANP

Wat te verwachten van een Netflix & Chill festival?

Kussens op de grond, popcorn in de hand en samen met tweeduizend anderen kijken naar films die Netflix te bieden heeft. Het eerste Netflix & Chill festival lijkt een regelrecht succes te gaan worden met duizenden aanmeldingen binnen vijf dagen. Wat kunnen we nu precies verwachten van dit evenement?

Quote

Of het werd helemaal niks, of het zou volledig viral gaan.

Bas van Wersch

,,We wilden iets nieuws en iets grappigs waarmee we mensen konden verrassen, zo is het idee van een Netflix & Chill festival ontstaan," aldus organisator Bas van Wersch. Samen met compagnon Denzel Zurburg heeft hij het evenement afgelopen maandag om 16.00 uur met klamme handjes op Facebook gezet.

,,De populariteit van het evenement kon twee kanten op gaan. Of het werd helemaal niks, of het zou volledig viral gaan. Maar zoveel aanmeldingen in deze korte tijd hadden we niet verwacht. Al bijna zesduizend mensen willen gaan. Ruim 52.000 zeggen geïnteresseerd te zijn," zegt Van Wersch.

Volledig scherm
Netflix en Chill Festival © Printscreen van Facebook
Quote

Veel mensen denken dat het één grote orgie is, maar wij willen gewoon écht met z'n alle films gaan kijken.

Bas van Wersch

Orgie
Inmiddels is de term Netflix & chill wereldwijd bekend. Voor de meeste mensen is het een verkapte term voor het hebben van seks tijdens het kijken van een film, maar volgens de organisator is dit festival daar niet voor bedoeld. ,,Veel mensen denken dat het één grote orgie gaat worden, maar wij willen gewoon écht met z'n allen films gaan kijken in een soort knusse festivalsfeer."

Zitzakken, barbecues, kampvuurtjes, bubbelbaden, hangmatten, lampionnen en natuurlijk grote schermen voor de films. ,,Daarnaast komt er ook een plek waar mensen kunnen speeddaten. Hier kunnen ze hun wederhelft vinden om eventueel later een film mee te gaan kijken. Welke films dit gaan worden, weten we nog niet."

Project X
Genoeg plek voor alle aanmeldingen is er niet. Tweeduizend kaarten worden er vanaf aankomende maandag online verkocht. ,,Ik verwacht dat we gewoon uitverkocht gaan raken. Een tijdje geleden was er het 'Springkussenfestival'. Dat evenement ging ook viral en de organisatoren kregen alle kaarten makkelijk verkocht."

Ook verwachten de organisatoren dat het Netflix & Chill festival geen nieuwe versie van Project X gaat worden. ,,We hebben netjes een locatie in Amsterdam afgehuurd, er is een maximaal aantal kaarten te koop en bewaking is aanwezig", aldus Van Wersch.

Ondanks de grote populariteit van het festival blijft het een eenmalige stunt. De kaarten worden vanaf maandag 18 april om 13.00 uur verkocht. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van het evenement.