Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Shody Careman

We hebben collectief een blinde vlek voor het onbetaalde werk dat 'parttime-prinsesjes' doen

columnDebby Gerritsen buigt zich iedere woensdag over liefdes-, lust- en levensvragen.

133 reacties

 • Maya Verdema

  2 maanden geleden
  Hmmm... ik houd netto niet heel veel meer over wanneer ik uren erbij pak. De enige die meer vangt is de belasting. Momenteel werk ik vooral voor deze dienst en voor het energiebedrijf. Als ik nu daadwerkelijk naar rato meer overhoud -netto, niet bruto- dan wil ik het nog overwegen.
 • monique struik

  2 maanden geleden
  Als er zo’n tekort is, waarom krijg ik dan op elke sollicitatie de dooddoener:”u past helaas niet in het profiel”? Als 60 plusser lijk je wel melaats!
 • monique struik

  2 maanden geleden
  Er bestaan grote tekorten in het onderwijs. Maar het is daar bijna onmogelijk om een vast contract te krijgen; men werkt met jaarcontracten en voor je het weet wordt het weer beëindigd. Als je eenmaal eindelijk een vast parttime contract hebt bemachtigd, is het bijna onmogelijk om uitbreiding te krijgen, per hoge uitzondering alleen als tijdelijke oplossing. Dus ik word een beetje boos van dit kort door de bocht denken, verdiep je eens in de praktijk!
 • Struijk

  2 maanden geleden
  Ik ben 60, vrouw, en werk fulltime. Echtgenoot heeft onzeker inkomen, want is ZZP'er. Geen keuze dus. Daarnaast een oude moeder met dementie waarmee ik dagelijks veel bezig ben, oude buurtjes waarvoor ik mantelzorg, én het complete huishouden. Vrouwen nemen vrijwel altijd alle zorgtaken op zich, dus dat verhaal over dames die alleen op yogamatjes liggen: het zal voorkomen. Maar niet bij het doorsneegezin.
 • Michel Vos

  2 maanden geleden
  Zolang vele vijftig plussers geen werk kunnen vinden is er geen personeelstekort.