Volledig scherm
De balkonscène ontroerde de Argentijnse journaliste. © afp

'We hebben de paus, Messi én Máxima'

Torenhoge hakken, een mini-jurk en geblondeerde haren. Verslaggeefster Carolina Losada uit Argentinië zou het jongere zusje van koningin Máxima kunnen zijn. Ze is een van de ruim 500 journalisten die uit het buitenland zijn overgekomen voor de inhuldiging.

Volledig scherm
© ANP

Losada doet vijf dagen lang verslag van al het nieuws rond de troonswisseling, zodat haar landgenoten kunnen meegenieten van 'hun' koningin. "Wij hebben geen Koninklijk Huis, maar wel een paus, stervoetballer Lionel Messi en dankzij Máxima nu ook een koningin", vertelt ze. "Daar zijn we trots op."

De verslaggeefster van tv-zender América roemt Máxima om haar authenticiteit, maar ook om de liefde die de Argentijnse en haar gezin naar elkaar toe uitstralen. Dat zag ze bij de balkonscène. "Je ziet dat ze echt van elkaar houden. Het is een gewoon gezin."

Net als de rest van het journaille woont Losada deze dagen praktisch in het perscentrum in de Beurs van Berlage in de hoofdstad. "Alles is perfect geregeld. Het eten, de internetverbinding, de banken om te loungen: het is heel prettig werken hier!"