Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

We hebben deze crisis moreel totaal laten escaleren

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

65 reacties

 • Toll Patscher

  1 jaar geleden
  @Hedser van der Werff. Mee eens. Je benoemt de aspecten van structuurvoorwaarden die door de Rutte-kabinetten kapot gespaard werden. Lang leve de marktwerking, hoera hoera hoera!
 • Hedser van der Werff

  1 jaar geleden
  Ozkan, kan je eens verhelderende kolom schrijven over het dliemma van een afkalvend vertrouwen in de overheid, de samenleving die vraagt om een overheid die het goed geregeld (dus regels) wil hebben, en uitvoerende instanties en burgers die klagen over regeldruk respectievelijk bureaucratie. 'Beter regelen' vraagt om regels en daarmee om controle en handhaving (bureaucratie?). Bij minder regels is 'vertrouwen op de uitvoerende overheid' het enige overblijvende alternatief. En dat vertrouwen...?
 • Kegam Jessayan

  1 jaar geleden
  Prachtig verwoord
 • Anke Groenewoud

  1 jaar geleden
  Toch liever geen lockdown. Even heel egoïstisch gesproken, mijn zoon komt (als het door kan gaan) eind dec over uit Australië met zn a.s vrouw. De bruiloft is op 26nov 2022. Gepland toen het beter ging, allemaal gevaccineerd en alles staat weer op losse schroeven. Ik blijf hoop houden op gezond verstand. Anke Groenewoud.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  @M.Kok. In die reactie (18uur geleden) bedoelde ik met wij alle burgers bij elkaar. Iedereen en niemand doet iets fout. Wat moet je ook met zo'n virus? Maar altijd Rutte en de Jonge enz. aanwijzen is mij te gemakkelijk, vandaar. Heb inderdaad de positie niet om te spreken over wij. Mvg. Hanneke
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”