Luciano D. en Sherwin W. ontsnapten uit deze tbs-kliniek: de Pompestichting in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luciano D. en Sherwin W. ontsnapten uit deze tbs-kliniek: de Pompestichting in Nijmegen. © Paul Rapp

‘We hebben geen idee waar ze zijn’, OM blikt terug op eerste uren na ontsnapping tbs’ers

Persofficier Jirko Patist van het Landelijk Parket blikt terug op de eerste uren na de ontsnapping van tbs’ers Luciano Dijkman en Sherwin Windster. Het duo is vandaag tegen het middaguur nog altijd voortvluchtig. De zoektocht is in volle gang. ,,Het is belangrijk om te zeggen dat deze mensen zo snel mogelijk moeten worden aangehouden en terug naar de kliniek gaan. We hebben er zorgen over dat ze nu buiten zijn.” 

12 reacties

 • Frank Nijhuis

  6 dagen geleden
  TBSers van dit kaliber moeten gewoon permanent een enkelband om. Als ze dan ontsnappen moet er meteen een mega alarm afgaan. Deze kliniek heeft duidelijk al jaren een veiligheidsprobleem. Voor degenen die de berichtgeving niet begrijpen: die slijptol is van buitenaf gebruikt, niet door die 2. Toen het gat groot genoeg was stonden die 2 wel klaar om te lopen, zonder enkelband!
 • Jacolien Schipper

  6 dagen geleden
  Zeer slordig !!!! Maar ja niet eerste keer geven ze toe !! Geen camera bewaking ,niemand geluid gehoord van slijptol ? Of van buitenaf niemand iets gezien moet toch ook opgevallen zijn ?? Wij mogen nu naar ze uitkijken maar zelf niets doen ! Hoop bij deze ze helemaal niet tegen te komen
 • Sina Hogeboom

  6 dagen geleden
  Waardeloze instelling dus! We lopen achter met straffen en deze soort instellingen,wanneer komt de indruk van Amerika deze kant op ik kan niet wachten op zwaardere straffen en echte gevangenissen!!
 • Dick van Dijk

  6 dagen geleden
  Twee bewaarders praten s,morgens bij de koffie, de één had nachtdienst, hij zei, die gevangene uit cel 86 is ontsnapt, gelukkig zegt de andere bewaarder ik werd gek van die vijl 🤣🤣🤣🤣 Ik heb zelf een hek geslepen met een haakse slijper, nou, die hoor je hoor, dat hek is zo opengemaakt, hebben die lui zitten tukken 🤫
 • John Bluhmen

  6 dagen geleden
  Pompe of verzuipen…
 1. Geduldig zijn is nu noodzaak voor de politie: 'Uiteindelijk wint de trekker het toch van de ME-bus’
  PREMIUM
  boerenprotest

  Geduldig zijn is nu noodzaak voor de politie: 'Uiteinde­lijk wint de trekker het toch van de ME-bus’

  De protestacties van boze boeren ‘zijn aan het verharden’ en worden meer en meer door kleine groepjes boeren georganiseerd. ,,Ik hoop wel dat dat stopt. Anders worden we gedwongen harder in te grijpen”, stelt politiechef Willem Woelders van de Landelijke Eenheid. De politiechef zei dat gisteren nog voordat boeren politiebusjes aanvielen met hamers en wederom het huis van minister Van der Wal belaagden.