Volledig scherm
PREMIUM
Deze zorgverleners uit Nederland en België gingen rond de tafel: 'We moeten allemaal aan de mango's, maar hoe?' © Koen Verheijden

We snakken naar mangomomentjes, maar wie heeft er tijd voor?

Lezers stuurden afgelopen week massaal hun 'mangomomentjes' in, een lief klein gebaar van zorgpersoneel voor een zieke. Zoals de patiënt die geprakte stoofpeertjes kreeg tijdens kerst. Of de verpleegkundige die de nagels lakte van een zieke dame. Maar hoe zorgen we dat zo'n onverwacht momentje doodnormaal wordt? 

Op verzoek van deze krant kwamen acht 'mango-deskundigen' bijeen in een vergaderkamertje van het Radboudumc in Nijmegen. Voordat de belangrijkste vraag voorbijkomt - waarom zijn er niet méér mangomomentjes in de zorg – vertellen zij eerst over de lichtpuntjes in hun loopbaan.

  1. Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte vandaag voorgeleid

    Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte vandaag voorgeleid

    De 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij hoort dan of hij langer moet blijven vastzitten, nadat hij donderdag was aangehouden. Hij wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen.