Volledig scherm
De beroemde rotonde waar 24 uur per dag een webcam op gericht staat. © Webcam Purmerend

Webcam beroemde Purmerendse rotonde stopt

UpdateGemeente Purmerend heeft een flashmob op een lokale rotonde verboden. De rotonde kwam afgelopen week veelvuldig in het nieuws nadat er een webcam op gericht was door een bedrijf. Al snel bedachten mensen ludieke acties, zoals de polonaise lopen over de rotonde met 150 mensen. De webcam wordt maandagochtend stopgezet.

De rotonde ligt aan de Gorslaan/Purmerweg. Archie, een softwarebedrijf, plaatste een webcam op het dak, die gericht staat op de rotonde. Met de webcam wilde het bedrijf checken of hun systemen goed functioneren. Maar al snel ontdekten mensen de webcam, waarop eigenlijk weinig meer te zien was dan passerende auto's.

Geenstijl nam van de gelegenheid gebruik om een Project X-feestje op de rotonde te organiseren. Later is op Facebook het plan gevat om de polonaise te lopen over de rotonde. Er werd een evenement aangemaakt waar 150 mensen aan deel wilden nemen: Flashmop de rotonde Purmerend. Hier steekt de gemeente nu een stokje voor.

Het bedrijf Archie gaat de livestream maandag stopzetten, meldt het Noordhollands Dagblad. Dat is op verzoek van politie en de gemeente Purmerend zegt een woordvoerder.