Weer leidt AIVD-informatie tot het verijdelen van een (mogelijke) aanslag

ARRESTATIES ZOETERMEERDe arrestatie van twee terrorismeverdachten uit Zoetermeer begon bij een onderzoek van inlichtingendienst AIVD. De informatie van deze dienst bleek de afgelopen jaren vaker cruciaal. ,,Dat is goed nieuws, het lijkt dat ze voldoende zicht op de dreiging hebben.”

 1. Reacties op uitspraak rechter asiel: ‘Hoe vaak moeten rechters de overheid nog terechtwijzen?’
  32

  Reacties op uitspraak rechter asiel: ‘Hoe vaak moeten rechters de overheid nog terechtwij­zen?’

  ‘Dit is overigens niet het eerste dossier waarbij een rechter oordeelt dat er geen wettelijke basis is voor voorgenomen wetgeving. Diverse ministeries zijn teruggefloten, inzake milieu, bouwen, stikstof en meer’ en ‘moslimorganisaties draaien de zaken om. Men maakt misbruik van de te tolerante Nederlandse samenleving en wetgeving': dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 8 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Ouders aangehouden terreurverdachte: ‘Dit hadden we nooit verwacht’
  Play
  UPDATE/ video

  Ouders aangehou­den terreurver­dach­te: ‘Dit hadden we nooit verwacht’

  De politie heeft gisteren twee mannen van 20 en 34 jaar uit Zoetermeer aangehouden die worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische, jihadistische aanslag. De aanslag met bomvesten en een of meer autobommen had vermoedelijk eind van het jaar in Nederland gepleegd moeten worden. De twee werden aangehouden na een infiltratieoperatie door de politie. De ouders van de 20-jarige verdachte zijn geschokt: ,,Als dit waar is, keuren we het af.”