Wéér minder vaccins gezet dan gepland: 'Verklein aantal groepen met voorrang'

VIDEODe voorraad coronavaccins in Nederland begint reusachtige vormen aan te nemen. Al weken op rij worden de prikdoelstellingen bij lange na niet gehaald, mede door onrust rond het AstraZeneca-vaccin. Vandaag komt het kabinet met een aangepaste vaccinatiestrategie.

34 reacties

 • Piet Moenen

  1 jaar geleden
  Janny, het kabinet is afspiegeling van de maatschappij. Er zijn immers mensen die op ze gestemd hebben. Het zegt dus ook wat over de competenties van de burgers. Een dat stemt me triest.
 • Janny van Schijndel

  1 jaar geleden
  Het coronabeleid van dit kabinet; een afspiegeling van haar competenties?
 • Sanne

  1 jaar geleden
  @Rob Spaans, Ik vind je reactie meer lijken op een mening van iemand die geen ervaring heeft met overgewicht bij zichzelf of iemand in zijn omgeving. Die er niet over nadenkt dat iets makkelijker gezegd dan gedaan is, zeker als het een onbekende betreft. Therapie is overigens niet altijd een (eerste) optie, denk aan introverten en zorgmijdenden. Dat kan dus pas achteraf komen. Zoals ik al zei, zelfs als je een dieet begint, zijn de kilo's niet zo snel weg(, dus dat risico op corona ook niet).
 • Uiterlinden

  1 jaar geleden
  En waar houden ze zich in Den Haag mee bezig? Met elkaar vliegen afvangen, met zichzelf en niet met het volk, Demos, dat verward om zich heen kijkt en zich afvraagd of we ze daarvoor hebben gekozen. De ene na de andere blamage, ze denken elkaar voor schut te zetten maar ze zetten zich zelf voor schut door niet het belang van de bevolking op de eerste plaats te zetten in plaats van hun eigen belang. Polderen is ongeschikt voor crisismanagement, geen van onze zg leiders heeft hiermee ervaring.
 • jan van Kranenburg

  1 jaar geleden
  Ik ben bijna 84 en ontving inmiddels 2x Pfizer via GGD locatie. Mijn partner en tevens mijn mantelzorger duwde mijn rolstoel. Zij is 72 en qua leeftijdsgroep nog niet aan de beurt. Heb zeer dringend verzocht om haar ook in te enten, Als zij ziek wordt, moet ik immers opgenomen worden. Doch mijn verzoek werd bot afgewezen onder verwijzing naar de regels. Tja, regeltjes gaan voor..:(
 1. Huisarts verdeelt vaccins noodgedwongen onder kennissen: ‘Zo zonde, zo inefficiënt’
  PREMIUM

  Huisarts verdeelt vaccins noodgedwon­gen onder kennissen: ‘Zo zonde, zo ineffi­ciënt’

  De vaccinatiecampagne in Rotterdam leidt tot bizarre taferelen. Huisartsen moeten de boer op met vaccins die dreigen over te schieten, en verdelen die soms binnen hun netwerk. De mensen voor wie de vaccins bedoeld zijn, blijven na alle onrust rond het AstraZeneca-vaccin thuis. De Landelijke Huisartsen Vereniging eist ingrijpen van het kabinet. ,,Voor huisartsen is het amper nog te doen.”