Volledig scherm
In Breda en Made probeerden hackers pinautomaten te legen. © Politie

Weer Nederlandse pinautomaten doelwit hackers

Twee pinautomaten in Breda en Made zijn in april en mei doelwit geweest van hackers. Twee mannen probeerden het besturingssysteem over te nemen om de geldautomaten leeg te roven. De politie zegt dat de pogingen door goede beveiliging zijn mislukt.

Beelden van de daders werden vanavond getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe dezelfde twee mannen een gat boren in de automaat en toegang proberen te krijgen door een laptop aan te sluiten. De politie zegt dat deze methode om een geldautomaat te kraken nog niet zo vaak is gezien.

De eerste poging was op 13 april in Made. Op 21 april was een pinautomaat in Breda het doelwit en de meest recente poging was op dezelfde plek afgelopen vrijdag.

Leegroven

Eerder werd al een Roemeen aangehouden voor het hacken en leegroven van een bank in Puttershoek. Hij werd toen gezien door een getuige waarna de man ingerekend werd door de politie. Volgens Europol komen de daders voornamelijk uit Roemenië, Moldavië, Rusland en Oekraïne.

Volledig scherm
Twee mannen proberen op een nieuwe manier de bank te beroven. © Politie