Volledig scherm
Het nieuwe aquapretpark op Vlietland kan 200 mensen tegelijkertijd vermaken. © Foto Aqua Nederland BV

Weer nieuw aquapretpark op plas Vlietland

Deze zomer opent op Vlietland in de gemeente Leidschendam-Voorburg een nieuw waterpark. De uitbater van het opblaasbare plezierpark dat vorig jaar op de plas lag, stopte er na een maand mee, maar ondernemer Marty Kreft ziet het wel zitten.

Quote

Vooralsnog mikken we op 1 juli

Marty Kreft

Marty Kreft is nog druk bezig met de vergunningen voor het waterpretpark van 50 bij 50 meter. ,,We willen zo snel mogelijk open, maar dat is afhankelijk van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Leidschendam-Voorburg en de omgevingsdienst Midden-Holland," laat de ondernemer weten. ,,Vooralsnog mikken we op 1 juli."

De opblaasbare attractie zal tot en met eind september in het Leidschendamse water liggen. Het 'luchtkussen' heeft een hoop onderdelen, waaronder trampolines, glijbanen, een volleybalveld en klimrekken.

Duikteam
Kreft importeerde het gevaarte samen met zijn partner Paul van den Berg van 'Watergames & More'. ,,Hij is de enige in Europa die ze mag importeren. Het komt van fabrikant Aquaglide uit Amerika. Op 15 juni verwachten we hem en dan gaat een duikteam meteen aan de slag om de park aan te leggen op het water." Kreft wil niet zeggen wat hij exact voor het apparaat betaald heeft, maar dat het een paar ton gekost heeft, wil hij wel kwijt.

Volledig scherm
Pret voor jong en oud. © Foto Aqua Nederland BV
Quote

Hopelijk maken we zo weer een nieuwe doelgroep bekend met watersport

Marty Kreft

Toch is het bijzonder dat Kreft zoveel investeert in het waterpark. De ondernemers van het Aquapark die vorig jaar nog actief waren bij Vlietland, moesten na de hele natte zomermaand augustus al inpakken, geplaagd door stormschade en weinig bezoekers. De 'Aquarun', een wedstrijd over obstakels op het water, die in oktober gehouden zou worden, ging niet door.

Volgens de directeur van Vlietland BV, Bart Carpentier Alting, hebben hij en de initiatiefnemers van vorig jaar gezamenlijk besloten om te stoppen wegens 'verschillen van inzicht'. ,,Daarnaast wilden ze van alles realiseren op het land bij het aquapark, maar was dat niet mogelijk," laat Alting weten, die verantwoordelijk is voor de commerciële activiteiten rondom Vlietland.

Toch laat hij weten blij te zijn dat hij alsnog een nieuwe ondernemer heeft gevonden die een 'wateravontuur' wilde aangaan bij Vlietland. ,,We merken dat steeds minder mensen aan watersport doen. De stap van een aquapark naar het huren van een kano is klein. Hopelijk maken we zo weer een nieuwe doelgroep bekend met watersport."

Kinderen en volwassenen moeten entree betalen voor de attractie. Het park hanteert een prijs van 6,50 euro per uur. Kreft tekende een contract van vijf jaar. ,,Ik heb er vertrouwen in. Je merkt immers dat het in Nederland steeds warmer wordt."