Deze donderdagavond wordt er opnieuw geprotesteerd bij het geplande asielzoekerscentrum in Albergen.
Volledig scherm
Deze donderdagavond wordt er opnieuw geprotesteerd bij het geplande asielzoekerscentrum in Albergen. © Carlo ter Ellen

Weer protest in Albergen, hoop bewoners op ‘wegkapen’ asielhotel nog niet gedoofd

De koopovereenkomst voor het ‘asielhotel’ in Albergen mag dan zijn getekend, inwoners leggen zich er niet bij neer. Geld om het hotel weg te kapen is geen probleem, zeker nu uit alle hoeken van Nederland hulp wordt aangeboden. Vanavond zijn weer veel protesterende mensen op de been bij ‘t Elshuys, waar 300 asielzoekers een onderkomen moeten vinden.

 1. Advocaat beschuldigt Inez Weski van smokkelen informatie uit EBI, Youssef Taghi blijft in de cel
  Update

  Advocaat beschul­digt Inez Weski van smokkelen informatie uit EBI, Youssef Taghi blijft in de cel

  De nieuwe advocaat van Youssef Taghi, neef en ex-advocaat van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, zegt dat diens advocaat Inez Weski berichten uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught heeft gesmokkeld onder druk van haar cliënt Ridouan. ,,Het lijkt erop dat ook zij niet bestand is tegen de enorme druk die uitgaat van deze man." Weski noemt de beschuldiging ‘onjuist, onterecht suggestief en zeer laakbaar’.
 2. Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoekers in door COA gekocht hotel
  Play
  PREMIUM
  met video

  Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoe­kers in door COA gekocht hotel

  Burgemeester Wilmien Haverkamp van Tubbergen is boos en vindt het ‘bijzonder triest’ dat het kabinet haar heeft ‘overvallen’ met de komst van een azc in Landhotel 't Elshuys in Albergen. Op een ingelaste persconferentie in haar gemeentehuis sprak ze haar verontwaardiging uit over de manier waarop staatssecretaris Eric van der Burg de komst van 300 asielzoekers heeft aangekondigd. ,,We hebben zo’n mooie democratie, waarom wordt dat nu van hogerhand opgelegd?”