Volledig scherm
© ANP

Weer Uberchauffeur betrokken bij dodelijk verkeersongeval

UpdateIn de nacht van zaterdag op zondag is bij een aanrijding op de kruising van de Poeldijkstraat en de Heemstedestraat in Nieuw-West een 24-jarige Amsterdamse vrouw overleden. Ze blijkt geschept door een Uberchauffeur

General manager van Uber Thijs Emondts bevestigt zondagavond schriftelijk aan Het Parool dat de 21-jarige taxibestuurder die de vrouw rond 04.00 uur op haar fiets aanreed, op dat moment via het taxiplatform reed. Hij is aangehouden en wordt verhoord. 

Het ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar de hulp mocht niet baten. De 21-jarige taxibestuurder is aangehouden en wordt verhoord. De politie vraagt getuigen die iets van het ongeluk gezien hebben hun verhaal te doen.

Uber heeft naar eigen zeggen contact met de politie, en werkt waar nodig mee aan het onderzoek. Het platform zegt aan spraaktechnologie te werken, waardoor chauffeurs tijdens het rijden de smartphone waarop de applicatie van Uber loopt niet meer met de hand hoeven te bedienen. 

Rozengracht en Molukkenstraat 
Het is het tweede dodelijke ongeval in korte tijd waarbij een chauffeur betrokken is die voor Uber reed. Op 6 december overleed een voetganger na een aanrijding op de Rozengracht met een Ubertaxi. In maart 2017 werd op de Molukkenstraat in Oost een 22-jarige vrouw door een rijder van Uber doodgereden. Chauffeur Jasmin M. werd in november vorig jaar overigens vrijgesproken van schuld aan haar dood. 

Emondts hoopt het gesprek aan te kunnen gaan met de Amsterdamse politie: "We vinden het zeer zorgelijk dat er in korte tijd meerdere verkeersongevallen hebben plaatsgevonden." 

Lees ook: Uber opnieuw in opspraak: 'Het is wachten op de volgende dode'

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

 1. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, juichen oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.
 2. Directeur eendenslachterij wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’

  Directeur eenden­slach­te­rij wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’

  De directeur van eendenslachterij Duck-to Tomassen in Ermelo zet alles op alles om zijn bedrijf in de toekomst te beschermen tegen dierenactivisten. Hij wil desnoods een knokploeg inzetten om te voorkomen dat er weer zoiets gebeurt als afgelopen week. Dat zegt Gertjan Tomassen drie dagen na de brand bij zijn eendenslachterij. ,,Als de daders na twee weken weer vrij rondlopen, moeten we zelf actie ondernemen.’’