Volledig scherm
Het speciale Bijlmer-podium is populair tijdens de laatste editie van de Uitmarkt. Deze bezoekers genieten met koptelefoon van soul- en discomuziek. © Jean-Pierre Jans

Weer was niet optimaal, maar Uitmarkt trekt toch nog 400.000 bezoekers

Ondanks het wisselvallige weer (de organisatie spreekt van 'uitdagende weersomstandigheden') hebben dit weekend bijna 400.000 mensen een bezoek gebracht aan de Uitmarkt in Amsterdam. Vorig jaar trok het culturele evenement nog 450.000 bezoekers. 

Op meer dan 25 podia traden zo'n tweeduizend artiesten traden gratis op. Vooral de voorstellingen op de binnenpodia waren populair, maar zodra de zon doorbrak gingen de bezoekers weer naar buiten. Een bijzonder podium dit jaar was het podium ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer.

De opening vrijdagavond viel behoorlijk in het water. Al direct bij de aftrap regende Guus Meeuwis totaal nat, mede doordat de overkapping niet het hele podium bedekte.
De Uitmarkt biedt een selectie van het nieuwe landelijke culturele seizoen, met muziek, dans, literatuur, toneel, cabaret, tentoonstellingen en lezingen. Ongeveer 150 culturele instellingen uit het hele land hebben zich dit weekend gepresenteerd.

Volledig scherm
Optreden Guus Meeuwis tijdens opening Uitmarkt. © NPO/NTR