Olivier Vos zet koffie in de speciale filterkoffie-hoek van koffietent Koffie Leute in Utrecht. ,,Bij filterkoffie zie je wat er gebeurt'', zegt eigenaar Martijn Engels.
Volledig scherm
Olivier Vos zet koffie in de speciale filterkoffie-hoek van koffietent Koffie Leute in Utrecht. ,,Bij filterkoffie zie je wat er gebeurt'', zegt eigenaar Martijn Engels. © Erik van 't Woud

Weg met de moeilijke macchiato. Gewoon weer filterkoffie!

Lekkende percolators, peperdure Jura-apparaten; het hóeft allemaal niet meer. Je kan tegenwoordig met een gerust hart weer een ouderwetse pot filterkoffie zetten. De nostalgische bak met pleur is namelijk helemaal terug.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'
  Play

  Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'