In de Thaise hoofdstad Bangkok worden ouderen deze maand gevaccineerd met AstraZeneca.
Volledig scherm
In de Thaise hoofdstad Bangkok worden ouderen deze maand gevaccineerd met AstraZeneca. © Getty Images

Weinig vaccins uit EU naar arme landen, tienduizenden overtollige Nederlandse vaccins zelfs vernietigd

EU-landen doneren vooralsnog weinig Covid 19-vaccins aan armere landen. Tot nu toe hebben ze nog geen 3 procent van het beloofde aantal weggegeven. Ondertussen is duidelijk dat in Nederland tienduizenden overtollige AstraZeneca-vaccins worden vernietigd. 

31 reacties

 • Hans de Bruin

  1 jaar geleden
  @Jan De Lange. Gaat u eerst eens kijken in de 3e wereld. Ik woon in Afrika waar mensen in de rij staan voor een vaccin. In de EU zijn er voldoende vaccins voor 70% van de bevolking maar slechts een klein deel van de EU bevolking wil gevaccineerd worden en daarmee blijft Covid aanwezig. En wat dat hand op houden betreft, 3e wereldlanden worden nog steeds gezien als kolonien en worden ook vandaag de dag gewoon uitgebuit. En volgens u krijgt Limburg dus geen hulp ? Wat een onzin! H. de Bruin
 • Jan De Lange

  1 jaar geleden
  Wanneer de kosten van de weggeven afgetrokken vaccins worden van de zogenaamde ontwikkelingssamenwerking heb ik geen bezwaar. Héél mijn leven hoor ik al dat wij die andere landen veel moeten geven, het helpt totaal niet. In Limburg is men na de ramp gelijk begonnen met opruimen, in de 3de wereld gaat men na een ramp zitten met de handen uitgestoken voor hulp.
 • Henny Jansen

  1 jaar geleden
  Ik vind het intriest dat er met medicatie als deze zo gerotzooid wordt. Ik denk dat het een rust zou kunnen geven wanneer er eens een jong kabinet zou mogen opstaan want dit kabinet trekt niemand aan. Jonge mensen met een verstandige houding en empathie voor medemensen ,ook al wonen die elders in onze wereld. Het wordt tijd.
 • Mentjox

  1 jaar geleden
  Mensen in landen waaraan we doneren mogen niet het risico lopen onnodig ziek te worden van vaccins of onterecht denken dat ze beschermd zijn tegen Covid-19.Zegt het ministerie zij die toch covid-19 krijgen is dan niet onze schuld al is de kans hierop heel erg klein.Altijd maar die angstige gedachtes Astra Zenica de kans van 1 op de miljoen die iets oploopt is wel heel gevaarlijk volgens ?????Het hele leven bestaat uit onverwachte gevaren als dit of als dat zijn er meer dan 1 op de miljoen.
 • Piet Heijn

  1 jaar geleden
  Oliedom, dit. Liever vernietigen dan gratis weggeven, zeker? De hebzucht heerst. En nou maar hopen dat in die arme landen niet een mutatie ontstaat die alle immuniteit weg vaagt, hoe karmisch dat ook zou zijn. Nee, wij in het rijke westen zijn niet bepaald goed volk. Bas de Bruijn uit Zeeland.
 1. Twitter sluit account Pakistaan die prijs zet op hoofd Geert Wilders: ‘Na Rushdie is hij de volgende’

  Twitter sluit account Pakistaan die prijs zet op hoofd Geert Wilders: ‘Na Rushdie is hij de volgende’

  Na de aanval op Salman Rushdie richten enkele Pakistanen opnieuw bedreigingen aan het adres van PVV-leider Geert Wilders. Zij willen dat de fractievoorzitter het volgende slachtoffer wordt, vanwege zijn uitlatingen over moslims. Op Twitter werd vanmorgen het account gesloten van een Pakistaan die zich uitliet voor iemand van de grote politieke partij Pakistan Muslim League, nadat hij in een veel gedeelde tweet 20 miljoen dollar op het hoofd van Wilders zette.