Volledig scherm
PREMIUM
Bij een ongeval op de kruising IJsselallee-Spoolderbergweg in Zwolle ontstond maandagavond enkel blikschade. © Stefan Verkerk/News United

Welke weg is het gevaarlijkst? Check het hier

De politie wist al waar verkeersdeelnemers structureel te hard rijden. Dankzij nieuw onderzoek is nu ook bekend waar dat tot gevaarlijke situaties leidt. Opvallend: niet op alle gevaarlijke wegen wordt hard gereden.

Wie wil weten waar in zijn buurt binnenkort de flitsers van de politie staan, doet er goed aan de ongevallenkaart te bekijken die gisteren gepubliceerd is. Daarop is namelijk niet alleen tot op straatniveau te zien waar het risico op een ongeluk het grootst is. Wie een beetje tijd neemt om de legenda te bestuderen, kan uit de kaart ook afleiden waar te hard rijden de oorzaak is van die ongevallen.

Dát zijn de plekken waar de politie met extra aandacht naar gaat kijken, zegt Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider Infrastructuur bij de Nationale Politie. ,,We gaan nu al heel informatiegestuurd te werk, we controleren op plekken waar relatief veel verkeer de maximale snelheid overschrijdt. Maar voor het eerst kunnen we nu ook zien of die hoge snelheid gepaard gaat met een groot aantal ongelukken. Daardoor weten we nu exact waar we moeten staan.”

Bekijk hier de interactieve kaart met daarop de gevaarlijkste wegen van Nederland, maar ook die van jouw gemeente en jouw provincie. 

Tekst loopt door onder de foto

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”