Welkom in het bruine café: zingen en dansen maakt ouderen vitaal

videoEen middagje zingen en dansen maakt ouderen vrolijk, vitaal en weer even jong. Welkom in het bruine café van woonzorgcentrum Schoterhof in Haarlem, in de wereld van Foxy Foxtrot, dikke plakken leverworst en prachtige, levendige herinneringen.

Ze wonen weer in hetzelfde huis, net als toen ze kind waren. Toen stond hun ouderlijke woning in Den Dolder, nu staat hun beider woonzorgcentrum in Haarlem: Schoterhof.

Hannie Joosten-Boots (82) woont hier al twaalf jaar, broer Jaap Boots (84) kwam er vorig jaar bij. Nu genieten ze samen van de muzikale vrijdagmiddag in de recreatiezaal, omgetoverd tot bruin café. Van de jonge klare, zilveruitjes, dikke plakken leverworst, advocaat met slagroom, de pepsels op tafel. Maar bovenal van de muziek. Hannie danst soms eventjes en komt daarna weer naast haar broer op adem. Ze knuffelt de vrijwilligers van Schoterhof uitgebreid om ze te bedanken voor het avontuur op de dansvloer.

 1. Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen
  Drama Diemen

  Doodslag­ver­dach­te en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspil­len

  Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was zwanger van een ongeboren acht maanden oud jongetje, dat ook overleed bij het drama.
 2. LIVE: Rechtszaak IS-vrouwen: ‘Denen halen mensen op, maar Nederland zegt dat het niet kan?’

  LIVE: Rechtszaak IS-vrou­wen: ‘Denen halen mensen op, maar Nederland zegt dat het niet kan?’

  Het kabinet wil de Nederlandse jihadvrouwen en hun kinderen écht niet terug en probeert vandaag in de Haagse rechtbank in hoger beroep te voorkomen dat ze moeten worden opgehaald. ,,Terughalen van alleen de kinderen is ook een risico, dat kan tot wrok leiden bij de vrouwen en familie.” Familieleden en advocaten zijn in de rechtbank aanwezig om ervoor te pleiten dat de kinderen en de vrouwen juist wel worden teruggehaald. ,,Denemarken heeft 48 uur geleden nog kinderen opgehaald in Syrië.” Volg de rechtszaak hieronder via de tweets van verslaggever Cyril Rosman.