Welkom in het bruine café: zingen en dansen maakt ouderen vitaal

videoEen middagje zingen en dansen maakt ouderen vrolijk, vitaal en weer even jong. Welkom in het bruine café van woonzorgcentrum Schoterhof in Haarlem, in de wereld van Foxy Foxtrot, dikke plakken leverworst en prachtige, levendige herinneringen.

Ze wonen weer in hetzelfde huis, net als toen ze kind waren. Toen stond hun ouderlijke woning in Den Dolder, nu staat hun beider woonzorgcentrum in Haarlem: Schoterhof.

Hannie Joosten-Boots (82) woont hier al twaalf jaar, broer Jaap Boots (84) kwam er vorig jaar bij. Nu genieten ze samen van de muzikale vrijdagmiddag in de recreatiezaal, omgetoverd tot bruin café. Van de jonge klare, zilveruitjes, dikke plakken leverworst, advocaat met slagroom, de pepsels op tafel. Maar bovenal van de muziek. Hannie danst soms eventjes en komt daarna weer naast haar broer op adem. Ze knuffelt de vrijwilligers van Schoterhof uitgebreid om ze te bedanken voor het avontuur op de dansvloer.

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’