Wereldberoemd Michael Jackson-standbeeld bij McDonald's Best na ruim 20 jaar weggehaald

McDonald’s Nederland heeft vandaag in alle vroegte het ‪wereldberoemde Michael Jackson‬-standbeeld bij het restaurant in Best weggehaald. Dat bevestigt een woordvoerder van de fastfoodketen. In eerste instantie peinsde franchisenemer Peter van Gelder er niet over het beeld te laten verwijderen, maar na overleg met McDonald's Nederland is toch anders besloten.

Volledig scherm
Roland Duyvis bij Michael Jackson bij McDonald in Best © FotoMeulenhof

,,We vinden het belangrijk dat álle gasten zich prettig voelen bij een bezoek aan onze restaurants’’, legt een woordvoerster van McDonald's Nederland uit. Het beeld van ‪Michael Jackson‬ kan volgens haar een onplezierig gevoel oproepen bij gasten.

Om die reden heeft McDonald’s Nederland in overleg met franchisenemer Van Gelder besloten het tien meter hoge beeld weg te halen. De franchisenemer heeft hier volgens McDonald's Nederland begrip voor.

Van Gelder doneert het beeld aan een Nederlandse ‪Michael Jackson‬-fanclub. In overleg met de fanclub wordt een nieuwe bestemming gezocht.

Herdenking

Nelly en Peter van Gelder, uitbaters van het wegrestaurant, kochten het beeld in 1996 voor 33.000 gulden tijdens het liefdadigheidsgala voor de Ronald McDonald-huizen in Nederland.

Fans vanuit het hele land komen sindsdien, dus al ruim twintig jaar, naar het standbeeld om daar de verjaardag van de King of Pop te vieren. Daar is dus nu per direct een einde aan gekomen.

Quote

Zijn muziek blijft tijdloos, ongeëvenaard. Dat staat los van wat er nu allemaal naar buiten komt

Peter van Gelder, restauranteigenaar

Geschokte reacties

De documentaire Leaving Neverland kwam dit voorjaar uit en leidde wereldwijd tot veel commotie en geschokte reacties. Twee vermeende misbruikslachtoffers van Jackson geven nauwgezet details van wat de zanger met hen gedaan zou hebben in zijn slaapkamer en bioscoop op zijn landgoed Neverland.

Het monument in Best betekent echter nog steeds veel voor fans van Michael Jackson, zei de restauranteigenaar eerder tegen het Eindhovens Dagblad. ,,Zijn muziek blijft tijdloos, ongeëvenaard. Dat staat los van wat er nu allemaal naar buiten komt.’’

Door de documentaire Leaving Neverland is er opnieuw ophef ontstaan rondom Michael Jackson. Zijn familie blijft het voor hem opnemen. Bekijk hieronder de beelden: