Hotel Spaander.
Volledig scherm
Hotel Spaander. © Wikimedia Commons / Gouwenaar

‘Wereldberoemd Volendams kunsthotel Spaander is failliet’

Het vermaarde Art Hotel Spaander bij de Haven in Volendam is failliet verklaard. Het hotel met zijn vele kunstwerken was al gesloten in verband met corona, maar de rechtbank Noord-Holland sprak vandaag het faillissement uit. 

Het hotel was sinds 21 maart al gesloten vanwege de coronacrisis, meldt het NoordHollands Dagblad.  Het is niet duidelijk of dit faillissement definitief is, of dat de eigenaren een doorstart willen maken.

Van de Volendamse onderneming was volgens de krant nog niemand bereikbaar voor commentaar. Tanger Advocaten, als curator belast met de zaak, reageerde wel. “Een doorstart zou kunnen, dat komt vaker voor. Vorig jaar zou ik een dergelijke kans groot hebben geacht. Maar nu, in deze voor bedrijven zware coronatijd, ligt het vaak anders.”

Op de website van het hotel staat alleen een coronavirus-mededeling. Die luidt als volgt: “In verband met de huidige omstandigheden in ons land zijn wij tot het besluit gekomen om het hotel geheel te sluiten vanaf zaterdag 21 maart. Eerder sloot het restaurant en de pub, maar om de gezondheid van onze gasten en onze medewerkers te waarborgen denken wij dat het sluiten van het gehele hotel voor nu het beste is.’’ 

Team Spaander zegt zijn best te doen om de gasten zoveel mogelijk op de hoogte te stellen van de situatie. “Ondertussen zullen wij ons voornamelijk bezighouden met het verbeteren van het hotel en de faciliteiten zodat we hierna weer met een schone lei kunnen beginnen! Wij hopen op jullie begrip en wij hopen weer voor jullie klaar te staan op 29 april als de situatie is verbeterd.’’ 

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Video/Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.