Hotel Spaander.
Volledig scherm
Hotel Spaander. © Wikimedia Commons / Gouwenaar

‘Wereldberoemd Volendams kunsthotel Spaander is failliet’

Het vermaarde Art Hotel Spaander bij de Haven in Volendam is failliet verklaard. Het hotel met zijn vele kunstwerken was al gesloten in verband met corona, maar de rechtbank Noord-Holland sprak vandaag het faillissement uit. 

Het hotel was sinds 21 maart al gesloten vanwege de coronacrisis, meldt het NoordHollands Dagblad.  Het is niet duidelijk of dit faillissement definitief is, of dat de eigenaren een doorstart willen maken.

Van de Volendamse onderneming was volgens de krant nog niemand bereikbaar voor commentaar. Tanger Advocaten, als curator belast met de zaak, reageerde wel. “Een doorstart zou kunnen, dat komt vaker voor. Vorig jaar zou ik een dergelijke kans groot hebben geacht. Maar nu, in deze voor bedrijven zware coronatijd, ligt het vaak anders.”

Op de website van het hotel staat alleen een coronavirus-mededeling. Die luidt als volgt: “In verband met de huidige omstandigheden in ons land zijn wij tot het besluit gekomen om het hotel geheel te sluiten vanaf zaterdag 21 maart. Eerder sloot het restaurant en de pub, maar om de gezondheid van onze gasten en onze medewerkers te waarborgen denken wij dat het sluiten van het gehele hotel voor nu het beste is.’’ 

Team Spaander zegt zijn best te doen om de gasten zoveel mogelijk op de hoogte te stellen van de situatie. “Ondertussen zullen wij ons voornamelijk bezighouden met het verbeteren van het hotel en de faciliteiten zodat we hierna weer met een schone lei kunnen beginnen! Wij hopen op jullie begrip en wij hopen weer voor jullie klaar te staan op 29 april als de situatie is verbeterd.’’ 

  1. Laagste aantal ziekenhuisopnames sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettingen aan het licht
    Update/video

    Laagste aantal ziekenhuis­op­na­mes sinds RIVM deze meldt, maar meer besmettin­gen aan het licht

    Er zijn in Nederland de afgelopen 24 uur drie mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds dit bijgehouden wordt. Het officiële aantal doden door het coronavirus in ons land is met zes gestegen naar 6011. Het aantal vastgestelde besmettingen stijgt na een wekenlange daling sinds enkele dagen juist weer sterk. Dat komt vermoedelijk doordat Nederland meer is gaan testen.