Volledig scherm
© Thinkstock

Wereldleiders plassen samen 159 liter

De wereldleiders die bijeen zijn in Den Haag, produceren gezamenlijk 159 liter urine. Dat hebben de gezamenlijke waterschappen uitgerekend. Uit al die plasjes wordt een grote hoeveelheid waardevolle grondstoffen gehaald, zo maakte de Unie van Waterschappen vandaag bekend.

De waterschappen bezitten op zes plaatsen in het land energie- en grondstoffenfabrieken. Daar worden grondstoffen uit afvalwater gefilterd, zodat dergelijke producten niet zomaar in het riool verdwijnen.

Uit de hoeveelheid urine die de wereldleiders achterlaten, komt 1,45 kilo stikstof en 158 gram fosfor. Deze stoffen zijn samen goed voor de productie van 1,2 kilo struviet, een meststof die in de tuinbouw wordt gebruikt. Uit het afvalwater komt ook kalium en een stof die nodig is voor de productie van bio-plastics.

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.