Volledig scherm

Wereldrecord gevestigd door 746 elektrische auto's in Eindhoven

VIDEOMet exact 746 elektrische auto's op de snelweg A270 van Helmond richting Eindhoven is het vanmorgen gelukt om een wereldrecord te vestigen. Nog nooit reden er zoveel elektrische voertuigen in een lange stoet op de weg.

Het huidige record werd gevestigd in Berlijn en staat op 577 voertuigen. Guinness Book of Records moet het wereldrecord nog officieel erkennen, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Iedereen met een volledig elektrisch voertuig mocht meedoen. Het ging om auto's maar ook om scooters, motoren en bussen.

De stoet vertrok rond 11.30 en reed ruim 3,5 kilometer over de snelweg.

  1. Vredespaleis wil uniek pact tussen wereldreligies

    Vredespa­leis wil uniek pact tussen wereldreli­gies

    Het Vredespaleis in Den Haag werkt aan een historisch vriendschapsverdrag tussen de belangrijkste wereldreligies. Het is de bedoeling dat de religieuze wereldleiders als de paus, groot-moefti en dalai lama, in juni 2020 naar het Vredespaleis komen om de zogeheten 'declaration of friendship' te ondertekenen, kondigden The Carnegie Foundation en Elijah Interfaith Institute vandaag aan. Die organisaties werken aan het bevorderen van de wereldvrede.
  2. 'Controle op wapendoorvoer via luchtvracht Schiphol rammelt'

    'Controle op wapendoor­voer via lucht­vracht Schiphol rammelt'

    De controle op de doorvoer van luchtvracht op vliegveld Schiphol rammelt. Meerdere cargobedrijven en doorvoerbedrijven die de zendingen moeten regelen en controleren, doen dat niet goed. Daardoor kunnen onder meer ladingen met militaire goederen, onderdelen en andere strategische spullen via Schiphol worden doorgevoerd naar landen waartegen een wapenembargo geldt, zoals Rusland en Saudi-Arabië. Dat meldt de Groene Amsterdammer na eigen onderzoek.