Volledig scherm
© AP

Wereldwijd meer dan 50.000 doden door coronavirus, één miljoen besmettingen

Wereldwijd zijn meer dan 50.000 mensen bezweken aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Dat meldt de website Worldometer waar onderzoekers en ontwikkelaars de aantallen doden en besmettingen bijhouden.

Het aantal besmettingen in de wereld is vanavond over de grens van één miljoen gegaan. Ongeveer de helft in Europa. De VS is het zwaarst getroffen land met 226.378 besmettingen en 5334 doden, aldus Worldometer.

Sterfgevallen

Het aantal doden door het coronavirus is in Italië met meer dan 13.000 sterfgevallen wel nog steeds het hoogst. Toch heerst optimisme in Italië, omdat de stijging van het aantal gevallen terugloopt. Het duurt nu ruim twee weken voor het aantal patiënten is verdubbeld. In Spanje verdubbelt het aantal patiënten nu elke 7,5 dagen volgens cijfers van de gezaghebbende Johns Hopkins Universiteit.

Maar ook in Spanje gloort hoop, volgens minister van Gezondheid Salvador Illa. Hij zei dat de stijging van het aantal gevallen de piek heeft bereikt en dat dit nu minder wordt. Hij wees er ook op dat het aantal coronapatiënten dat is genezen in 24 uur tijd met maar liefst 18 procent is toegenomen.

Alle cijfers geven overigens geen volledig beeld, omdat niet iedereen met het virus wordt getest.

 1. Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten
  PREMIUM
  Video

  Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenart­sen naar minister Schouten

  Dierenartsen die regelmatig op besmette nertsenbedrijven in de Peel in Brabant komen sturen een brandbrief naar landbouwminister Carola Schouten. Ook de nertsenhouders maken zich grote zorgen. Vanochtend maakte de minister bekend dat er opnieuw een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.
 2. Uitspraak in zaak tegen staat over uitrol van ‘gevaarlijk’ 5G-netwerk

  Uitspraak in zaak tegen staat over uitrol van ‘gevaarlijk’ 5G-net­werk

  De rechter in Den Haag doet vandaag uitspraak in de zaak die de stichting Stop5GNL aanspande tegen de Nederlandse staat over de invoering van het landelijke 5G-netwerk. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. Volgens de overheid voldoet de straling van 5G ruimschoots aan de limieten van Europese telecomwetgeving.