Volledig scherm
Staking bij Albert Heijn

Werknemers distributiecentra AH voeren actie

Werknemers van distributiecentra van Albert Heijn voeren de komende dagen actie voor een hoger loon. Met stiptheidsacties zetten zij zich in voor een betere cao, meldde vakbond FNV donderdag.

Met de acties, waarbij strikt volgens de arboregels wordt gewerkt, volgen de AH-werknemers het voorbeeld van hun collega's bij Jumbo, die sinds vorige week op vergelijkbare manier strijden voor een hoger loon. Jumbo heeft al aangekondigd dat zijn ongeveer 3000 logistieke werknemers vanaf deze maand 1,5 procent meer loon krijgen, maar dat vinden de bonden onvoldoende.

Ook Albert Heijn wil de werknemers van zijn distributiecentra 1,5 procent meer loon geven. Dat is in de ogen van de FNV niet genoeg.

Bevoorrading
De acties starten donderdag om 09.00 uur in het distributiecentrum in Pijnacker. Vrijdag volgen ook de andere vier centra die zorgen voor de bevoorrading van de ruim 880 Albert Heijns in Nederland.

Een woordvoerster van het supermarktbedrijf kon geen inschatting maken van de eventuele gevolgen van de acties, aangezien niet duidelijk is welke omvang ze krijgen.