Wesley Sneijder met de Utrechtse burgemeester van Zanen.
Volledig scherm
Wesley Sneijder met de Utrechtse burgemeester van Zanen. © Foto Ruud Voest

'Wesley Sneijder opgepakt in Utrecht voor vernielen auto’

Voetballer Wesley Sneijder is zondagnacht opgepakt in Utrecht voor het vernielen van een auto. Dat meldt het televisieprogramma 6 Inside op SBS6. 

De politie wil niet bevestigen dat het om Sneijder gaat, maar zegt dat er een 35-jarige man is opgepakt. Volgens de woordvoerder is de man aangehouden voor vernieling van een auto op de Balderikstraat in de wijk Zuilen in Utrecht. De 35-jarige voetballer komt oorspronkelijk uit Utrecht. Met het betalen van een schadevergoeding zou de zaak zijn afgedaan.

Het voorval zou hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag tijdens een huisfeest in Utrecht, meldt RTL Nieuws. De politie heeft meerdere keren poolshoogte genomen in verband met geluidsoverlast. Hierbij zouden ook aanhoudingen zijn verricht. Een auto moest het ontgelden en heeft meerdere deuken opgelopen doordat er op het dak is gestaan.

De manager van Wesley Sneijder, Guido Albers, kan het nieuws niet bevestigen of ontkennen, hij heeft er niets over gehoord. ,,Ik heb Wesley de hele week nog gesproken, maar hij heeft er niets over gezegd’’, zegt hij. Het zou Albers verbazen als het waar zou zijn en hij er niets over had gehoord. ,,Normaal word ik namelijk overal bij betrokken.’’ Ook de vader van Wesley Sneijder heeft niets over het incident gezegd tegen de manager. Sneijder zelf zou ook nog niet kunnen reageren volgens de manager, hij is momenteel aan het reizen.